Chicken tonight

Chicken tonight

Heerlijk met zilvervliesrijst en kip!

Vroeger kocht ik standaard een pot chicken tonight als we rijst met kip gingen eten. Maar kant en klare sauzen kies ik niet meer voor, dus zelf aan de slag gegaan met dit recept.

Echt super lekker en zal vaker bij ons op het menu verschijnen, heerlijk!

Hier is je recept:
Bereidingstijd 30 – 40 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

*1 ui
*2 kipfilets
*teentje knoflook
*snuf paprikapoeder
*snuf cayennepeper
*1 winter wortel, of 10 gewone wortels
*3 paprika’s (rood, geel en groen voor de kleur)
*1 halve theelepel suiker of honing
*1 blikje ananasschijven op sap (200 gram)
*1 eetlepel witte wijnazijn
*klein blikje tomatenpuree
*peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Snijd de paprika’s in blokjes en de wortel in plakjes.
Bak in een koekenpan met olie de kip aan en breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
Voeg de ui en een uitgeperst teentje knoflook bij de kip en bak dit even mee.
Voeg hierna de blokjes wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuutjes mee zodat de groenten gaar worden.

Strooi de suiker over de groenten en bak dit even mee. Voeg hierna de wijnazijn toe samen met een klein beetje van het ananassap en de tomatenpuree, verwarm dit mee en roer het goed door. Snijd de ananas in blokjes en voeg dit bij de groente/kipsaus.

Serveer de saus met gekookte zilvervliesrijst.