Blog

Wat leuk dat je mijn blog komt lezen!

Graag wil ik je hier inspireren en laten zien dat gezonder eten DE sleutel is meer energie en een gezond en slanker leven.

   Ik deel hier mijn kennis met jou en geef je handige, bruikbare informatie over afvallen en veel weetjes over voeding en bewegen.

Dus ben je klaar om af te vallen en kun je wel wat inspiratie gebruiken en vind je gezond zijn en worden belangrijk? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wil je verder nog op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook en Instagram.

Heel veel leesplezier!

Liefs Sandy

Je zelfvertrouwen laten groeien is zo belangrijk als je wil afvallen.
Het klinkt misschien een beetje kort door de bocht maar als je zelfvertrouwen groeit dan ga je ook beter voor jezelf zorgen en beter eten. Is je zelfvertrouwen laag en heb je bv veel teleurstellingen gehad in jezelf, dan eet je vaak ook minder goed.
Dat klinkt gek hè.
Maar voel je je beter dan zie je positieve dingen, ben je vaker blij met jezelf, dan eet je ook gezonder omdat je dan de gedachte krijgt dat je het anders zonde vind.
Baal je van jezelf, omdat het toch niet lukt en omdat je al zoveel hebt geprobeerd dan eet je ook slechter, want het maakt toch niet meer uit.
Ken je dat gevoel?
Waar ik vooral samen met je aan de slag ga, is om in eerste plaats beter voor jezelf te zorgen. Positievere dingen te zien, hoe klein zo ook zijn.
Is je hele week goed gegaan en heb je denk je een misstap begaan dan kijken we vooral naar wat er wel goed gaat, positieve energie.
Wat vaker kiezen voor jezelf ipv je altijd aan iedereen aanpassen waardoor je al lang niet meer op je eigen nummer 1 staat.
Leren omgaan met tegenslag, ombuigen van negatieve gedachtes. Dit is allemaal mogelijk als je er maar voor gaat.
En dat kan knap lastig zijn, daarom is het een groot onderdeel van mijn begeleiding samen met voeding. Want als je aan bovenstaande niets doet, ga je ook niet af afvallen.
Beter voor jezelf zorgen, zodat jij je weer beter gaat voelen, dat gun jij jezelf toch ook?
Gaan we aan de slag?💪🏻

Consult gesprek

Vandaag weer een leuk gesprek gehad met een dame die perse nu wilde beginnen en niet na de feestdagen pas.
En dat is een hele slimme stap, want zo leert ze vanaf nu juist hoe ze met die dagen om kan gaan. Want elk jaar komen deze dagen natuurlijk terug en die heeft ze dan in the pocket.
Niet de feestdagen afwachten en alles nog extra extra eten omdat het nu nog kan en je in januari toch gaat beginnen.
Vaak ben je dan eerst zelfs nog kilo’s aangekomen als je in januari gaat beginnen, dan moet dat er eerst weer vanaf.
Deze dame had er goed over na gedacht.
Ze zei als ik nu begin, dan ben ik tegen de zomervakantie op mijn einddoel en dan heb ik de lastigste periode van november en december al gedaan.
En dan kan ik meteen in december waarschijnlijk al mijn feestjurk aan die nu nog in de kast hangt en net ff te strak nog zit💪🏻
Ze geeft ook aan; ik wil niet meer die snelle diëten waar ik eindelijk niets leer en waarvan ik gewoon weer aankom als ik ermee stop.
Ik wil een gezonde leefstijl die bij mij past en waar ik fijn mee verder kan zonder strijd.
Nou😄 dan hoef ik niets meer te zeggen tegen haar en kunnen we beginnen, want ze zit bij mij daarvoor aan het juiste adres💪🏻💪🏻

Zo Leuk!

Hoeveel eet jij onbewust?

Bij elk consult is er altijd een besef moment, een bewustwording van wat men allemaal doet in het dagelijks leven.
 
Daarom is het zo belangrijk dat ik mijn consulten elke week met iemand heb, want er gebeurt zoveel in 1 week. En als je echt iets wilt veranderen in je eet- leefpatroon zul je in de detail moeten gaan.
 
Door in de detail te gaan kijken zul je zien dat je onopgemerkt vaak meer binnen krijgt dan je dacht. Even dat snoepje hier of dat kleine koekje daar. Even 1 wijntje dat is toch niet zo erg, ach dan kan een 2e ook wel, moet toch ook genieten.
Als je dit dan per week bekijkt waarin ik altijd aanraad max 1 of 2 dingen extra te eten dat er dan vaak 5 of 6 dingen extra worden gegeten of gedronken.
 
En het gaat er niet over dat je dat allemaal niet meer mag, integendeel, het mag zeker, maar wil je afvallen dan zul je daar toch keuzes in moeten gaan maken..
 
Wil je dat ik samen met jouw de diepte inga, in een leefstijl die ook echt bij jou past en waar jij de rest van je leven mee verder kan, neem dan contact met mij op.
Dan gaan we aan de slag.
.
#gewichtsconsulentealmere

Consult moment

Gisteren weer een mooi consult met een dame die zo blij is met mijn 11 weken programma.
Ze zit nu in week 7 en is zo blij dat ze eindelijk na al die jaren zoeken iets heeft gevonden wat bij haar past.
Wat ze kan volhouden, waar ze zich goed bij voelt, waar ze géén trillingen meer bij krijgt, géén onbedwingbare trekkkk en waar het niet alleen maar draait om wat je allemaal niet mag. Dit is totaal anders.
Vooral die boterham met kaas (met haar zovele😉) die is zo fijn. Zo blij dat ze lekker een boterham met kaas kan eten.
Dit hou ik makkelijk vol de rest van mijn leven hoor ik haar nog zeggen🙏🏻🙏🏻
Ze leert elke week weer bij en haar zelfvertrouwen groeit.
Ze leert wat kan je doen als je een drukke dag hebt, wat doe je met etentjes zonder daar stress van te krijgen, wat doe je met borrels, wat gebeurt er met je als je in emotie zit etc.
Ze gaat dit allemaal aan en samen buigen we dit allemaal op tot wat bij haar past en wat goed voelt.
En zo zakt ze elke week in gewicht en centimeters🥳 iets wat haar al een hele tijd niet meer gelukt was🥳🥳🥳🥳
Wat heb ik toch een mooi en waardevol vak en wat krijg ik hier toch zelf heerlijk veel energie van💪🏻
Wil je dit ook, stuur mij dan een berichtje, dan kan jij ook starten💪🏻
 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Online begeleiding in afvallen met een gezonde leefstijl

Woon je niet bij mij in de buurt, maar wil je wel gezond afvallen op een manier zodat het een gezonde leefstijl wordt, dan kan ik je ook online begeleiden.
De begeleiding is precies hetzelfde als dat ik bij je aan huis zou komen.
Het enige wat je zelf doet is wegen en meten, maar dit gaat gemakkelijk zelf.
Ik maak je menu's op maat, met jouw input. Je krijgt de map thuis gestuurd en we spreken elke week af via beeldbellen, zodat je mij ook kan zien.
Deze afspraken kunnen ook gemaakt worden in de avonduren, fijn vanuit je eigen omgeving. Ik ga je leren om een gezonde leefstijl te krijgen, samen zorgen we ervoor dat je kilo's verliest en vooral belangrijk in centimeters afneemt.
We gaan 11 weken aan de slag samen met een uitloop van een aantal weken, want als het lekker gaat dan spreken we op een gegeven moment om de 2 of 3 weken af zodat je het zelf kunt ervaren dat je het heel goed zelf kunt. Maar dit doen we in samenspraak. Zo zijn we langer bezig dan 11 weken en dat is ook wel zo fijn.
Ik hou rekening met je allergieën of je voorkeuren van voeding. Ik vertel je de achtergrond van voeding en zo leer je ermee om te gaan.
Je gaat leren om bewuster te kiezen en ook afwegingen te maken.

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Wat een mooi resultaat weer…..

Yess weer een mooi programma afgesloten met een dame.

Ze wilde heel graag wat van haar buik af en een gezondere leefstijl waarbij ze zich goed voelde en wat geen dieet zou zijn. Graag wilde ze haar etentjes en verjaardagen kunnen doen met hier en daar aanpassingen.

Ze heeft nu een gezonde leefstijl met hier en daar wat extra’s wat prima past. Ze voelt zich minder moe, slaapt beter, meer energie én lekkerder in haar vel.
En is super trots met wat ze heeft behaald.

En nu wij samen klaar zijn gaat ze zelf nog even verder, want ze heeft een doelgewicht en maat en dat kan ze perfect zelf, want ze heeft het helemaal onder de knie. Ze weet ook wat ze kan doen als het even niet meer zo lekker gaat en hoe ze het weer verder kan oppakken om weer verder te gaan.

Samen opstarten met menu’s en na een paar weken zelf doen dat is onze basis en waar ze daarna zelf mee verder kan. Met de laatste weken hield ze het niet eens meer bij omdat alles in haar hoofd zat en het zonder schema’s kon doen💪🏻 In de tijd dat ik haar heb begeleid zaten allerlei verjaardagen, uitjes, weekendjes weg en een vakantie en toch zo mooi gezakt!!!

Zo trots op haar 🙏🏻

Wat hou ik toch van mijn werk.

Mensen laten afvallen waarbij ze zich goed voelen, die geen grote aanpassingen heeft en die zelfs leuk wordt met alle dingen die ze leren.

Ze zorgt ze nu goed voor zichzelf en haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid en zo dat ze het zelf helemaal verder kan.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Wat zijn de voordelen van afvallen als je overgewicht hebt?

Afvallen kan een uitdagend proces zijn, maar het kan grote voordelen hebben voor je gezondheid en welzijn. Hier zijn enkele motiverende redenen om je te inspireren om aan je afslankreis te beginnen:

 1. Verbeterde Gezondheid: Gewichtsverlies kan helpen bij het verminderen van het risico op tal van gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, diabetes type 2, hoge bloeddruk en bepaalde vormen van kanker. Een gezonder gewicht kan je levensverwachting verlengen en je algehele gezondheid verbeteren.
 2. Meer Energie: Als je gewicht verliest en je lichaam gezonder wordt, zul je merken dat je meer energie hebt om actiever te zijn en je dagelijkse taken met gemak uit te voeren.
 3. Zelfvertrouwen: Het bereiken van je gewichtsdoelen kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Je zult trots zijn op wat je hebt bereikt en je zelfbeeld zal verbeteren.
 4. Betere Slaap: Gewichtsverlies kan leiden tot een betere slaapkwaliteit. Je zult waarschijnlijk minder last hebben van slaapstoornissen en 's ochtends uitgeruster wakker worden.
 5. Meer Mobiliteit: Een gezonder gewicht betekent vaak dat je lichaam gemakkelijker kan bewegen. Je zult meer flexibiliteit en mobiliteit ervaren, wat het dagelijks leven comfortabeler maakt.
 6. Minder Pijn: Als je last hebt van gewrichtspijn, kan gewichtsverlies de belasting op je gewrichten verminderen en pijn verminderen.
 7. Levenskwaliteit: Een gezonder lichaamsgewicht kan je algemene levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren. Je zult genieten van activiteiten waarvan je hebt genoten en nieuwe avonturen aandurven.
 8. Langdurige Resultaten: Gewichtsverlies gebaseerd op een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging kan leiden tot blijvende resultaten en een duurzame gezonde levensstijl.
 9. Voorbeeld voor Anderen: Door je eigen gewichtsverliesreis te volgen, kun je anderen inspireren en motiveren om ook aan hun gezondheid te werken.
 10. Zelfzorg: Het nastreven van gewichtsverlies is een vorm van zelfzorg en liefde voor je lichaam. Je investeert in je eigen gezondheid en welzijn.

Onthoud dat gewichtsverlies niet alleen gaat om het bereiken van een bepaald cijfer op de weegschaal, maar om het verbeteren van je algehele gezondheid en levenskwaliteit. Het kan een uitdaging zijn, maar met vastberadenheid, toewijding en de juiste ondersteuning kun je je doelen bereiken en genieten van de voordelen van een gezonder gewicht.

Wil je graag hulp en persoonlijke begeleiding, laat mij je dan helpen. We kunnen dit online doen of ik kom bij je thuis als je in Almere en omstreken woont.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Laat mij jou helpen om geen strijd meer te hebben met afvallen

Wil je afvallen en een gezonde levensstijl ontwikkelen? Ik ben hier om je te helpen! Met mijn professionele begeleiding en expertise kun je jouw gewichtsverliesdoelen bereiken en een blijvende verandering creëren.

Waarom zou je voor mijn begeleiding kiezen? Hier zijn een aantal redenen:

 1. Individuele aanpak: Ik geloof in maatwerk. Samen zullen we jouw unieke behoeften en doelstellingen bespreken en een persoonlijk plan opstellen dat bij jou past. Geen one-size-fits-all benadering, maar een programma dat speciaal voor jou is ontworpen.
 2. Ondersteuning en motivatie: Gewichtsverlies kan soms uitdagend zijn, maar je staat er niet alleen voor. Ik zal je continu ondersteunen en motiveren tijdens je reis. Samen zullen we obstakels overwinnen en successen vieren.
 3. Duurzaam resultaat: Ik geloof in het creëren van een gezonde levensstijl op lange termijn. Mijn focus ligt niet alleen op gewichtsverlies, maar ook op het ontwikkelen van gezonde gewoonten die je kunt volhouden. Je zult niet alleen afvallen én centimeters verliezen, maar ook een betere gezondheid en welzijn ervaren.
 4. Veelzijdige aanpak: Naast voedingsadvies bied ik ook begeleiding bij lichaamsbeweging en stressmanagement. Het gaat niet alleen om calorieën tellen, maar ook om het vinden van een balans in je hele levensstijl.
 5. Succesverhalen: Talloze tevreden klanten hebben met mijn begeleiding hun gewichtsverliesdoelen bereikt. Lees hun inspirerende verhalen bij de aanbevelingen op facebook en op mijn website of in mijn hoogtepunten op instagram en ontdek hoe ik ook jou kan helpen om succesvol af te vallen.

Wacht niet langer om een gezondere versie van jezelf te worden. Neem vandaag nog contact met mij op en start jouw reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Samen zullen we jouw doelen verwezenlijken en een blijvende verandering creëren.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Vermoeidheid door te weinig voeding

Vanochtend weer een mooi gesprek gehad met een dame die deze week gaat beginnen.
Nooit had ze gedacht dat haar vermoeidheid zou kunnen komen door voeding.
Te weinig voeding. Ze had het gevoel dat ze wel goed at ook omdat het niet veel was wat ze at.
Ze zat vaak onder haar basaal metabolisme, waardoor haar stofwisseling langzamer gaat.
Omdat ze te weinig energie binnen kreeg ging haar stofwisseling dus ook trager omdat ze niet voldoende voedingstoffen binnen krijgt.
Hierdoor krijgt ze ook minder energie en teert hele dagen op te weinig waardoor ze uitgeblust thuis kwam van haar werk en in de avond nergens meer energie voor had.
Vaak wijden we dit aan slecht geslapen, druk op het werk of druk weekend gehad. Terwijl het juist belangrijk is om naar je voeding te gaan kijken en wat je lichaam nodig heeft.
Vanaf deze week zal zij al meer energie gaan ervaren d.m.v. het menu wat ik voor haar gemaakt heb en ook afvallen en centimeters verliezen.
Zo zin in de komende weken in het begeleiden van haar💪🏻

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Verschillende soorten honger

Wist je dat er verschillende soorten van honger zijn?
Nou spreken we eigenlijk niet van honger, want echt ‘honger’ kunnen we het ook niet noemen, want wij hebben altijd eten voorradig en dat hebben niet alle mensen.
Maar even voor het gemak noemen we het toch even zo.
 
Je hebt 2 grote verschillen, de lichamelijke- en emotionele honger.
 
De lichamelijke honger merk je dat je trek hebt om de zoveel uur wanneer je bv moet gaan ontbijten, lunchen of avondeten.
Emotioneel honger heb je als je al gegeten hebt, en nog trek hebt na 20 minuten.
 
Heb je steeds behoefte aan eten als je dus al hebt geluncht dan heb je emotionele honger, d.w.z dat er onrust is in je lichaam of brein.
Je zit ergens mee of piekert ergens over. Of je bent moe en je moet eigenlijk gaan slapen.
Veel signalen van ons lichaam verwarren we door emotionele honger.
Kijk eens bewust naar welke honger jij hebt?
De meeste mensen die bij mij komen en die ik begeleid hebben vaak eerst emotionele honger of juist lichamelijke honger omdat ze te weinig eten. Waar we naartoe gaan als ik je begeleid is dat je geen lichamelijk honger meer zult hebben en leert omgaan met emotionele honger.
 
Weten hoe dit werkt en hoe jij dat ook kunt gaan omzetten, neem dan contact op met mij dan gaan we samen aan de slag💪🏻

Geen strijd meer, gaf ze aan

Een paar weken geleden weer een mooi coachingsgesprek gehad. Deze dame gaat nu week 3 in en de ervaringen die ze nu heeft zijn zo fijn. Zo verteld ze geen strijd meer te hebben en de snacktrek is zo veel minder of zelfs bijna niet. Nu merkt ze bv in de avond, wat vaak een gewoonte is dat ze chocolade wilde gaan pakken, maar dan bedenkt; nee, dat wil ik niet.
En dan eerder naar boven gaat om te slapen, want ze is moe.
Dit herkent ze nu en ipv snacken gaat ze dus slapen. Op deze manier doorbreekt ze helemaal zelf deze gewoonte, hoe mooi is dat!
Verder merkt ze dat het op het werk ook anders gaat. Een pot m&ms werd op de hoek van haar bureau geplaatst en die heeft ze maar ergens anders neergezet.
Zo is het uit haar zicht en komt ze niet in de verleiding. Einde van de dag was de pot leeg door alle collega’s die er steeds langs liepen. En zij voelde zich alleen maar trots.
Het is ook niet meer een strijd gaf ze aan, het is nu echt, ik wil het niet.
Ze heeft zoveel jaren strijd gehad met zichzelf en voeding omdat er bij elk dieet altijd wel iets was wat ze niet mocht. En dat zorgde er juist voor dat ze het wilde en vervolgens weer teleurgesteld raakte in zichzelf en zo ontzettend baalde waardoor ze weer in die teleurstelling cirkel kwam en waardoor ze dan alsnog weer iets extra’s ging eten, want het was toch al verpest. En dit ervaart ze nu helemaal niet🙏🏻
Yeah, wat heb ik toch een mooi beroep

Verschillen in zuivelspread light

Let op als je zuivelspread light kiest, dat je dan toch even per merk kijkt.
Er zit helaas verschil in de verschillende merken mbt verzadigde vetten en eiwitten.
Zo is de zuivelspread light van de AH (2,6 gr verzadigde vetten), beter/lager dan die van de Lidl (7,7 gr   verzadigde vetten) per 100 gr
Ook de eiwitten zijn bij die van de AH (12 gr per 100 gr) hoger dan die van de Lidl (6,9 gr eiwitten)

Mijn begeleiding, hoe gaat dat eigenlijk?

De begeleiding die ik bied is om af te vallen of aan te komen op een gezonde, normale en verantwoorde manier.
 
Ik bereken eerst je basaal metabolisme, dat zijn de kilocalorieën die je nodig hebt om te leven en daar komen er nog een aantal kilocalorieën die je nodig hebt aan energie, bij met wat je aan beweging verder doet of je dagelijks leven. Hierop maak ik dus een volledige berekening wat hoort bij jou en persoonlijk op jou is afgestemd.
 
Daarbij kijk ik hoeveel je nodig hebt voor als je wil afvallen of aankomen. Hierbij heb ik 1 op 1 consulten bij cliënten thuis of online via Skype of facetime, als je niet bij mij in de buurt woont. Elke week bespreken we de week en daarbij zal er gedragsverandering bij jezelf ontstaan mbt tot eten.
Je zal bewustere keuzes gaan maken en ook meer gaan genieten van het eten wat je eet. We gaan kijken waar je meer kan bewegen in wat jij leuk vind, je zal meer energie krijgen en lekkerder in je vel gaan zitten.
 
Mijn menu's (die ik in het begin, daarna neem je het zelf over) maak zorgen voor meer structuur in je eetgewoonte, deze menu’s bevatten gewoon groente, fruit, brood, aardappels, zuivel etc dus kan iedereen in je gezin gewoon mee eten.
 
Cliënten vallen bij mij 0.5 tot max 1 kg per week af, meer is niet goed voor je lichaam, je stofwisseling en tevens niet goed voor je huid.
 
Het is een afvalmethode die dan ook blijvend is en wat je dus de rest van je leven kan doen, dus als je na 11 weken het programma hebt afgerond, kan je het zelf juist verder.
 
Dus het is niet zoals bij diëten (ben ook een beetje allergisch voor het woord diëten 😄) dat als je stopt omdat je je doel hebt bereikt dat alles er weer dubbel en dwars aankomst omdat je geen gedragsverandering hebt ondergaan.
Wil je vrijblijvend een info gesprek met mij, klik dan op onderstaande link:

Ben jij ook zo klaar met het diëten?

Vaak wordt er tegen je gezegd als je wil afvallen, maar je kan toch gewoon stoppen met al die extraatjes of je moet gewoon je koolhydraten schrappen, geen brood, pasta, rijst of aardappelen meer. Dan val je pas lekker af. Maar wat gebeurt er op lange termijn als je weer wat koolhydraten gaat eten? Yep je komt weer aan, we weten het allemaal, maar soms is het gewoon fijn om even datgene te volgen waar je buurvrouw zo goed mee gaat. Waar je alleen niet bij stilstaat is dan na 2 maanden dit dieet gevolgd te hebben dat je weer gaat stijgen met je gewicht. Je lichaam is een hoop tekort gekomen en gaat weer van alles opslaan als je weer normaal gaat eten.
Maar wat nou als ik je zeg dat een gezonde leefstijl volgen voor jou het beste is, waarom?

Je krijg elke dag binnen wat je lichaam nodig heeft, er zijn geen verboden producten. Je zult je goed voelen, geen trillende benen of armen meer. Waarvan je vroeger dacht, ja dit moet goed zijn. Geloof mij, ik heb dat ook ooit gedacht.
Inmiddels weet ik het tegendeel. Ik eet nu zelf al inmiddels 10 jaar op deze manier en nog steeds ben ik op mijn streefgewicht. Ik maak bewuste keuzes en ook niet altijd, dat hoort er ook wat bij. Ik weet precies hoeveel ik nodig heb en wat ik kan eten. Ik voel mij goed en energiek omdat ik alle koolhydraten, eiwitten, vezels en vetten binnen krijg die ik nodig heb. Nooit wilde ik meer een dieet doen, dat wil ik mijzelf en mijn lichaam niet meer aandoen. Geen gejojo meer voor mij. En wat is dat een opluchting geen strijd meer met de weegschaal en daar mijn dag goed of slecht mee beginnen, maar voelen aan mijn kleding of ik iets ben aangekomen en weer even wat betere keuzes moet gaan maken.
Heerlijk klinkt dat he, geloof mij als ik het kan, kan jij het ook.
Vooral het woord strijd komt niet meer in mijn woordenboek voor.

Wil jij dit ook en ben je klaar met dat diëten en wil je voor jezelf en je lichaam zorgen, laat mij dan jou zien hoe het anders kan. Er zijn je al vele voorgegaan kijk maar eens bij mijn reviews bv op google of facebook. Lees ze eens rustig door en ga ervaren wat de rest ook heeft gedaan.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Emotie eten

Emotie eten
 
Als je last hebt van emotie eten dan is het belangrijk dat je gaat kijken waar dit vandaan komt. Vaak is er een onderliggende oorzaak die het emotie eten versterkt.
Baal je ergens van , ben je moe, kijk je ergens tegenop, heb je het op het moment zwaar, ben je verdrietig
Vaak onderzoeken we niet de oorzaak van emotie eten maar willen we gewoon dat het stopt.
Emotie eten kan pas een stop toegebracht worden als je eerst gaat kijken waar je onrust vandaan komt. Zie bovenstaande.
Soms moeten we ons rot voelen om verder te kunnen en hoeven we het niet meteen op te lossen.
Meteen oplossen willen we natuurlijk wel maar dat lukt niet direct als je het probeert op te lossen met eten.
We weten zelf heel goed dat het niet op te lossen valt met eten, maar we voelen ons gewoon dan even fijn als je eraan toegeeft.
Alleen daarna komt de teleurstelling en het balen en schamen vaak zelfs.
Waardoor er nog een kans bestaat dat je iets extra’s neemt, want het is toch al verpest.
Om te leren uit de emotie eten cirkelt te stappen is de eerste stap, onderzoeken waar je onrust, pijn of verdriet vandaan komt.
🙏🏼
Wil je graag hulp hierbij, maak dan een afspraak met mij zodat je een gezonder leven kunt gaan beginnen, met verlaagde cortisol en je centimeters en gewicht verliezen.

Gezonde relatie met eten

Waar ik vooral dames en heren mee help is om een goede relatie weer te krijgen met eten. Vaak is de relatie verstoort omdat je een eetgewoonte hebt ontwikkeld waar je niet zo snel uit kunt komen b.v. Iets zoets eten na je maaltijd, wat lekkers eten voordat je begint met koken, iets lekkers op de bank als je een serie gaat kijken, als je verdriet hebt, dan gaan snacken. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Gewoontes en gedragingen die je vaak niet doorhebt, maar waar je wel iets aan kunt doen.
Om je heen hoor je allerlei verhalen over verschillende diëten.
Diëten betekent dat je iets niet mag. Maar des te meer jij iets niet mag des te meer wil je het. Zo werkt het helaas. Dat innerlijke kind in ons laat zich niets vertellen.
Je mist het grotere plaatje als je wil afvallen. Want wil je de rest van je leven allerlei diëten proberen en jojoën en dus weer aankomen en meer dan je was voordat je begon? Of wil je graag een goed leven, een gezond gewicht en vooral een fijne relatie met voeding en ervan genieten? Zonder het jojo effect en eindelijk de controle over wat jij voor jezelf wil.
Waar het juist om draait is voldoende goede voeding binnenkrijgen en daarmee afvallen. Is het zo simpel, ja eigenlijk wel.
Ons brein is het lastigste en ons grootste vijand. Je hebt namelijk al zoveel geprobeerd dat je er zelf ook niet meer in geloofd, heb ik gelijk? Dus stop alsjeblieft met al die diëten waarbij je niets leert over jezelf en je gewoontes die aangepast moeten worden. Wil je je gewoontes aanpassen dan heeft dat tijd nodig en heel veel herhaling. Alleen dan zul je een gezonde leefstijl krijgen.
Vooral de strijd niet meer aangaan met jezelf, hoe fijn zou dat zijn
Want des te meer strijd je hebt met jezelf des te slechter ga je eten. En des te beter je over jezelf leert denken des te beter ga je eten.
Gaan we aan de slag?
Je kunt mij contacten via mijn dm, mijn website of klik de link hieronder

Cortisol

 
Als je cortisol (stresshormoon) gehalte te hoog is dan verhoogd dit de behoefte aan meer calorieën te willen eten, je suiker en vetbehoefte wordt dan verhoogd.
Waardoor je uiteindelijk spijt krijgt met wat je eet waardoor je nog meer stress zal krijgen en zo beland je in een vicieuze cirkel.
Van meer willen en meer stress waardoor je nog meer wil.
Belangrijk is dus om die cortisol level te verlagen.
 
Maar hoe kun je je cortisol level verlagen?
O.a. door:
 
- Beter en meer te slapen
- Meer ontspanning te krijgen
- Gezonder te eten
- Meer mindfull zijn, genieten van een moment en bewuster eten en drinken
- Meer beweging, even een wandeling of een boek lezen, of erop uitgaan
 
Tevens als je cortisol is verhoogd, maak je automatisch meer buikvet aan.
 
Dus probeer iets te doen met bovenstaande dan help dat al heel veel met afvallen en een gezonder leven.
🙏🏻
Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Stel je eens voor……

Hoe zou het zijn als je al wel gezonder, fitter en slank(er) zou zijn? 

Als je al wel een gezonde ontspannen relatie met eten zou hebben? 

 

Ga je nu al gedragen als de vrouw die jij wel wilt zijn en blijf dit doen tot je het bent. 

Met alle ups en downs die erbij horen.

De grote kracht is dat als je het nu al gaat doen, het over een paar maanden je nieuwe normaal is en je nooit meer anders wil!

Vind je het lastig om te starten en weet je niet waar je moet beginnen of hoe je het vol kunt houden, neem dan contact met mij op.

Samen gaan we aan de slag. Ik help je flink op weg zodat je zelf alle tools leert zodat je het zelf verder kunt doen. Want dat is het allerbelangrijkste dat je het daarna gewoon lekker zelf verder kunt doen en afmaken. 

 

Deze zomer heb ik nog wat ruimte voor nieuwe coachplekken vrij. En alleen voor de gemotiveerde vrouw die echt nu klaar wilt zijn met diëten en 100% wil gaan voor de gezonde, vitale vrouw en op een goede gezonde manier wil afvallen!

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

 

Ben jij nooit verzadigd?

 

 

 

 

 

 

Leptine is een van de hormonen die je te vriend wilt houden als je gewicht wilt verliezen of slank
wilt blijven. Leptine komt vrij uit vetcellen als de hoeveelheid vet toeneemt. 
De hersenen krijgen dan een seintje: vol, genoeg, stop met eten. Een handig hormoontje, maar eenmaal uit balans kan het je gezonde voornemens flink dwarsbomen.

In een bepaald opzicht is de werking van leptine heel logisch: bij meer vet krijgen de
hersenen een signaal dat er genoeg op voorraad is en dat het niet nodig is om meer te
eten. Maar er is ook iets geks aan de hand.

HOE MEER JE EET > HOE MEER VET JE HEBT > HOE MEER LEPTINE VRIJKOMT > HOE MINDER JE ZOU ETEN. MAAR JE HEBT VEEL VET, DUS DAT KLOPT NIET.

Hier hebben we een situatie waarbij leptine in het lichaam niet meer in balans is.

Leptine moet ervoor zorgen dat je een vol gevoel hebt en dus minder gaat eten. Al je
keer op keer meer eet dan dat je honger hebt, maakt het lichaam steeds meer leptine aan.
Wat jij negeert. Waarop het lichaam nog meer aanmaakt. En zo wordt geleidelijk een
resistentie voor het hormoon opgebouwd.

Gevolg: je wordt minder gevoelig voor leptine, krijgt van je lichaam geen signalen meer om te stoppen met eten en slaat meer lichaamsvet op. De hersenen krijgen immers geen signaal meer dat er al genoeg vet op voorraad is. En zo wordt het heel ingewikkeld om de kilo’s eraf te krijgen.

Goed nieuws: leptine is wel weer in balans te brengen, ook na een tijd van teveel of te
weinig eten. Gezonde voeding is daarbij stap één. Net zoals met veel andere kwalen zijn
bewerkt voedsel en snelle suikers je vijand. Teveel slechte vetten blokkeren signalen van
leptine naar de hersenen.

Het is dus belangrijk om kant-en-klare producten en bewerkte voeding zoals koekjes, taart, snoep en chips te laten liggen en in plaats daarvan te kiezen
voor gezonde stoffen. Vezels, vitamines, eiwitten en gezonde koolhydraten en vetten.

Ook sporten is een middel om de hormoonbalans te herstellen.
Lichaamsbeweging heeft namelijk een positief effect op de leptine- en insulinegevoeligheid: twee stoffen die nauw met elkaar samenhangen. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat leptine zijn werk doet en daarmee
helpt om gewicht te verliezen.

Let wel op dat je niet overdrijft. Als je veel afvalt en het leptine niveau te sterk daalt, krijg
je automatisch weer meer honger. De hersenen krijgen dan het signaal dat er niet meer voldoende vet in opslag is en dat de voorraden moeten aangevuld.

Je lichaam schiet weer in de spaarstand. Op die manier kan teveel beweging juist voor negatieve
resultaten zorgen. Een gezond dieet en een uitgebalanceerd trainingsschema zijn dus erg
belangrijk.

Woehoooo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O, deze dame hè, ik ben zo trots op haar!
Nog steeds gaat ze lekker uit eten en heeft ze haar borreltjes maar met mate en precies zoals zij dit wil en nog kan genieten. Ze zei nogmaals tegen mij, en dat ik je nog wel wilde afbellen op de dag dat we onze eerste afspraak hadden, omdat het mij toch waarschijnlijk weer niet zou lukken. En kijk nu eens, en doorgezet dat heeft ze en wat kan ze trots zijn op zichzelf.
Zo blij dat ik dit heb doorgezet zei ze. Eindelijk afvallen en mij goed voelen en dit is zo goed te doen!
We gaan nog even de nazorg doen, dan kom ik nog 5x bij haar langs met tussenpozen van 5 weken. Ze wil er nog 10 van af en ik ben overtuigd dat ze dat gaat halen💪🏻
Zoals je heel mooi kunt zien gaat afvallen met soms wat pieken en dalen, heel mooi zie je dat in het overzicht. En dat is precies zoals het hoort dat is leven.
Ze is gewoon in totaal 70,5 cm kwijt en het meeste zelfs op de voor haar vervelendste plekken, haar maag, taille en buik!
Je weet het hè, wil je dit ook graag, een gezonder slanker leven op dus een gezonde manier met gewoon eten en die vol te houden is. Waarin je veel leert over jezelf en voeding én waardoor je deze leefstijl leert te behouden, app, mail of bel mij. Dan kan je volgende week al beginnen!

 

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

 

Bloedsuikerspiegel dip

Pfff net weer ervaren. Hoe het voelt als je bloedsuikerspiegel in een flinke dip zit.
Mijn ochtend begon wat onrustig alles gehaast en snel, kom erachter dat we geen brood meer in huis hadden dus moest iets anders worden.
Echt niks in huis behalve sultana koeken (voor dochterlief) en een appel. Dus dan die maar mee en nu net (12.00 uur) laat ik Hailey uit en ben moe, sjachie, kort lontje, trillerige armen, slappe benen en moeeee of had ik dat al gezegd😉
Vroegah kreeg ik dan altijd het gevoel en de gedachte, ik moet iets van suiker, dan knap ik op. Nu weet ik: Nee, die volkoren boterhammen die moeten erin. Daar krijg ik energie van en geeft rust en voeding waardoor mijn lijf weer tot rust komt.
Toch even nog eerst dit stukje schrijven, want dit moet ik echt even delen.
En als ik nu wat zoets had genomen, zoals ik vroeger deed, had het voor even gescheeld, maar had ik over 2 uur weer dezelfde ellende gehad.
Dit gebeurt gelukkig nog maar zelden bij mij omdat ik altijd mijn week boodschappen in huis heb en nu net na de vakantie die boodschappen niet heb gedaan omdat ik er geen zin in had🤷🏼‍♀️
Nu krijg ik daar dus de rekening van.
Het is natuurlijk geen ramp wat er gebeurt maar vervelend is het wel want je voelt je echt niet goed.
Heb jij dat gevoel weleens gehad dat je je niet lekker voelde en behoefte had aan zoet?
Dat betekent vaak dus dat je bloedsuikerspiegel te laag is doordat je eerst een fikse piek hebt gehad.
Belangrijk is om je bloedsuikerspiegel meer stabiel te houden voor je gezondheid.
Morgen zal ik wat meer uitleggen over je bloedsuikerspiegel en waarom het zo belangrijk is dat hij stabiel blijft.
Zo nu eerst die 2 boterhammen met kipfilet, komkommer en peper😋
Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Wil je afvallen en een gezonde levensstijl ontwikkelen?

Ik ben hier om je te helpen! Met mijn professionele begeleiding en expertise kun je jouw gewichtsverliesdoelen bereiken en een blijvende verandering creëren.

Waarom zou je voor mijn begeleiding kiezen? Hier zijn een aantal redenen:

Individuele aanpak: Ik geloof in maatwerk. Samen zullen we jouw unieke behoeften en doelstellingen bespreken en een persoonlijk plan opstellen dat bij jou past. Geen one-size-fits-all benadering, maar een programma dat speciaal voor jou is ontworpen.

Wetenschappelijk onderbouwd: Mijn begeleiding is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding, lichaamsbeweging en gedragsverandering.

Ondersteuning en motivatie: Gewichtsverlies kan soms uitdagend zijn, maar je staat er niet alleen voor. Ik zal je continu ondersteunen en motiveren tijdens je reis. Samen zullen we obstakels overwinnen en successen vieren. Je kunt mij altijd appen met vragen of even een dipmoment of het nou in de avond of weekend is, ik ben er voor jou.

Duurzaam resultaat: Ik geloof in het creëren van een gezonde levensstijl op lange termijn. Mijn focus ligt niet alleen op gewichtsverlies, maar ook op het ontwikkelen van gezonde gewoonten die je kunt volhouden. Je zult niet alleen afvallen en centimeters verliezen, maar ook een betere gezondheid en welzijn ervaren.

Veelzijdige aanpak: Naast voedingsadvies bied ik ook begeleiding bij lichaamsbeweging en stressmanagement. Tevens je cortisollevel omlaag brengen en me time momenten creëren.

Succesverhalen: Talloze tevreden klanten hebben met mijn begeleiding hun gewichtsverliesdoelen bereikt. Lees hun inspirerende verhalen op facebook, google en mijn website en ontdek hoe ik ook jou kan helpen om succesvol af te vallen.

Wacht niet langer om een gezondere versie van jezelf te worden. Neem vandaag nog contact met mij op en start jouw reis naar een gezonder leven. Samen zullen we jouw doelen verwezenlijken en een blijvende verandering creëren.

  Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Jammer…..

Dit vind ik nou weer zo jammer.

Verpakkingen kloppen helaas nog niet allemaal.

Op het brood waarop staat, minder zout bevat meer zout dan het brood waar het dus niet op staat🤔

Vermoeidheid door snelle koolhydraten.

Koolhydraten zijn een makkelijke energiebron voor ons lichaam.
Alleen zijn er 2 grote verschillen bij koolhydraten, waar je op moet letten:
1. Snelle koolhydraten zijn producten die weinig tot geen vezels, vitaminen en mineralen bevatten om de opname van de koolhydraat te vertragen. Hierdoor worden de snelle koolhydraten razendsnel door het lichaam opgenomen in het bloed.Dit geeft een korte piek in je suikerspiegel. Na deze korte piek krijg je een energie dip en kun je je heel vermoeid voelen. Je bent dan vaak moe na het eten.

De eigenschappen van snelle koolhydraten:
-Een korte snelle energiepiek.
-Na de piek volgt een energie dip, ben je moe en verlang je weer naar koolhydraten.
Snelle koolhydraten zijn:🍕🍞🍟witbrood, beschuit, gebakjes, koekjes, witte pasta, pizza,chocolade, hagelslag ,chocoladepasta, chocolademelk, jam, stroop, snoep,bier, wijn, energiedranken, frisdrank en alle andere dranken waar suiker in zit.
2.Langzame/complexe koolhydraten zijn het tegenovergestelde van snelle koolhydraten.
De langzame koolhydraat heeft een complexe structuur en is verpakt met vezels, vitamines en mineralen die de opname van de koolhydraat in het bloed vertragen.
Als je eet, kies dan voor langzame/complexe koolhydraten.
Deze worden langzaam in je lichaam opgenomen, zodat je er ook langer profijt van hebt, je bent dus ook langer verzadigd.
De eigenschappen van langzame koolhydraten zijn:
-De koolhydraat geeft geleidelijk energie
-Het kost het lichaam meer energie om de koolhydraat te verwerken.
-Door de langzame opname krijgt het lichaam geen hoge energiepiek.
-Het duurt dus langer voordat je weer honger hebt.

Voorbeelden van langzame koolhydraten:zijn:
🍓🍊🍆🍅🍋Groentes waaronder: spinazie, andijvie, broccoli, boerenkool, spruiten, sperziebonen, komkommer, bloemkool, wortelen etc. Ook volkoren brood, volkoren/vezelrijke crackers, roggebrood, volkoren/vezelrijke pasta en havermout vallen onder de langzame koolhydraten.
Eet jij dus veel snelle koolhydraten, dan kan dat juist de reden zijn dat je heel vaak erg moe bent.
Je lichaam krijgt dan namelijk alleen maar snelle koolhydraten binnen en je gaat van de ene energie dip naar energie dip waardoor je heel erg vermoeidheid zal gaan raken.

Begin de dag goed met een gezond ontbijt met veel eiwitten en langzame koolhydraten.Eet bij je ontbijt, lunch en avondeten ook de langzame koolhydraten.
En neem rond 15.30 uur nog een gezonde snack.
Doe dit voor een paar dagen en bekijk dan of je nog steeds altijd moe bent.
Mijn programma en week menu’s die ik al 7 jaar gebruik en zelf voor je maak bestaat uit voedingsmiddelen met langzame koolhydraten die goed en rustig opgenomen worden in ons lichaam, zodat je lichaam gevoed wordt zonder de suikerpieken.
Wil je hier ook aan meedoen en weten hoe het allemaal in zijn werk gaat, stuur mij dan een pb dan vertel ik je meer.

Maandag 24 april

Maandag 24 april

Tip!

Niet wegen maar meten

Vanochtend een consult gehad met een dame die bij mij nog nazorg consulten heeft. Dan zie ik haar 1x per maand ongeveer nog. Ze wilde eigenlijk afzeggen, omdat ze er nog niet lekker in zat zo na Pasen. Ze had weer meer trek in zoet en in de avonden at ze steeds iets extra’s, wat ze eigenlijk niet wilde.
Overdag gaat het goed, maar de avond is lastig. Ik vertelde haar dat ze echt niet de enige is die hierin zit op dit moment, omdat je tijdens Pasen toch vaak wat zoetigheid eet waardoor je weer getriggert wordt met zoet. Dus is heel normaal dat je iets terugzakt in je gezonde leefstijl, belangrijk is dat je zo snel mogelijk weer oppakt en niet uitstellen omdat je aankomend weekend een verjaardag hebt. De afgelopen week heb ik meer dames en heren gehad die in exact hetzelfde zaten, dus je bent echt niet alleen met deze struggeling.
Nu is het belangrijk om te leren zien waarom je hoe het komt dat je terug valt voor je gevoel in je gezonde leefstijl. Het is namelijk een aangeleerde oude gewoonte.
Ik vroeg haar heb je nog van alles over qua chocolade etc. Ja klopt en ook nog van een verjaardag. Die restjes is zij in de avond aan het opeten, want de rest van haar gezin maalt er niet echt om. En dat is wat vaak gebeurt, we eten de restjes omdat het anders zonde is.
Maar wat is meer zonde dat je het opeet en in je lichaam gooit of in de prullenbak.
Ik weet, het voelt als geld wat je weggooit als het ware maar het is duurder in gevoel om het zelf te gaan eten ivm aankomen en het balen daarna.
Het oppakken na Pasen is altijd een uitdaging omdat je het ergens niet wil en geen zin in hebt. Heel logisch is dat.
Maar wat nou als je het niet meer uitstelt en even een lente opruiming houdt en alle restjes weggooit.
Haal daarna zo min mogelijk lekkers in huis of iets wat je partner wel lekker vind en jij niet. Dan kan je in de avond blijven zoeken, maar kan je niets vinden.
Do it now, thank me later😘

Koolhydraten, een onterechte bangmaker

Hhhmmm een heerlijke volkoren boterham met een omelet
 
De meest gemaakte dieetfout voor de 40+ vrouw is het schrappen van (volkoren) koolhydraten.
Koolhydraten zijn een onmisbare brandstof voor het brein. Afgelopen week had ik een infogesprek met een dame die al jaren geen (volkoren) brood meer durft te eten, omdat het echt als dikmaker wordt gezien. Het gaat niet om het brood, nee wat doe je erop als beleg. Je wordt zo bang gemaakt voor een gezond product, terwijl dit geheel onterecht is. Je haalt juist zoveel energie uit een volkoren boterham.
 
Vooral ook het grote misverstand is dat alle koolhydraten voor hetzelfde worden aangezien.
 
Koolhydraten kun je verdelen in 2 groepen:
 
Groep 1 zijn de enkelvoudige koolhydaten
 
Groep 2 zijn de complexe koolhydraten.
 
Groep 1 zijn de koolhydraten zonder voedingsstoffen
 
Groep 2 is onmisbaar als brandstof voor je lichaam, omdat het naast suikers ook vezels, vitamines en mineralen bevatten.
 
Volkorenbrood valt in groep 2, het is gemaakt van de gehele graankorrel en is rijk aan vezels.
 
Vanaf je 45ste begint je lichaam het wat zwaarder te krijgen door je hormonen.
Juist dan is het belangrijk dat je je lichaam goede voedingstoffen geeft om zo optimaal te kunnen leven.
 
Volkoren brood is ook echt goed voor een goede stoelgang, Je gaat elke dag naar het toilet, dus je afvalstoffen verlaten op deze manier ook goed je lichaam.
Het geeft dus energie en dat is wat de dames en heren die ik begeleid al meteen werken in de eerste 2 weken merken.
Niet meer instorten aan het einde van de dag, omdat je opgebrand bent en geen energie meer hebt, blijft leuk om te horen dat ze dat al zo ervaren.
 
Kijk goed naar wat voor beleg je op je brood doet. Beleg je boterhammen niet los van elkaar, dit scheelt al beleg calorieën. Neem eens kipfilet of kalkoenfilet en beleg dit met reepjes paprika, plakjes komkommer of tomaat. Zo voeg je ook meteen weer meer groentes toe.

Afvallen door meer te eten, kan dat?

We letten op calorieën, koolhydraten, vetten en het volume van ons eten. Het moet allemaal minder, want alleen dan ontkomen we aan vetrollen en blijven we gezond.
Lekker én veel eten, dat willen we allemaal. Goed nieuws: het kan! We scheppen we lekker veel op ons bord. Én blijven we toch gezond! Hoe zit dat?
Betere inhoud van voeding
Het geheim: “Je gaat veel meer goede voedingsproducten eten.” Denk aan groente, fruit, peulvruchten , complexe koolhydraten en noten. “Deze voedingsmiddelen leveren veel voedingsstoffen en in verhouding weinig calorieën. Er wordt aangeraden om 250-300 gram groenten te eten en twee stuks fruit.” Ook de peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel in je eetpatroon: 200 gram per week. En vrouwen wordt aanbevolen om tussen de 250 en 300 gram volkoren brood, aardappelen, volkoren pasta en zilvervliesrijst per dag binnen te krijgen.
Waarom minder eten niet werkt
Wil je afvallen, maar lukt dat niet met minder eten? Dat is niet zo gek. Als je weinig eet, past je lichaam zich aan door de stofwisseling te verlagen. Je zult steeds kleinere porties moeten eten om af te blijven vallen. Wil je blijvend resultaat dan zal je juist meer moeten eten. Zo verhoog je je stofwisseling.
Door dit eetpatroon zal je op een rustige, gemakkelijke manier kilo’s en centimeters verliezen.
Ook op korte termijn kan het veel goeds voor je doen. “Je energiepeil neemt toe, je hebt veel minder last van dipjes, je stoelgang wordt beter en je hebt een minder opgeblazen gevoel” En: “Het is wetenschappelijk aangetoond dat je huid gaat stralen als je meer groenten en fruit eet.
Wil je hulp omdat je niet weet waar je moet beginnen? Dan maak ik in mijn begeleiding persoonlijke week menu’s voor je zodat je meer weet over wat je allemaal kunt eten en daarin wat meer structuur en rust krijgt.
Uiteindelijk ga je het zelf doen en dat leg ik je allemaal uit zodra we elkaar spreken.
  Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Uitspraken van een aantal dames en heren die ik begeleid van de afgelopen week

Eindelijk geen strijd meer met eten
Ik vind afvallen nu gewoon leuk en geen opgave meer, blijf ik nog steeds gek vinden.
Met uit eten en visites kan ik gewoon ge gezelligheid blijven ervaren zonder te veel te eten of drinken. En dat lukt mij nu gewoon.
Ik mag van jou gewoon mijn boterham met kaas, nooit gedacht dat ik dat weer gewoon mag en kan eten
Ik hebt in de avond gewoon geen snack trek meer, hoe dan?
Ik slaap beter en rustiger.
Ik ga er in de nacht niet meer uit om te snacken.
Met uit eten merk ik dat genoeg en lekker, ik eet mijzelf niet meer overvol waardoor ik normaal buikpijn krijg na het eten.
Mijn man doet niet eens officieel met mij mee maar valt ook af. En vind elke maaltijd die ik maak nu lekker.
Ik merk dat ik meer energie heb.
Wat een heerlijke en smaakvolle recepten geef je.
Ik voel mij niet meer moe, heb zoveel meer energie.
Als ik vroeger ging diëten was ik altijd bloed chagrijnig en zeer prikkelbaar, dan heb ik nu helemaal niet.
Ik kijk nu meer naar wat ik allemaal wel mag, het gaat niet meer om wat ik niet mag zo relaxed is dat.
Ik heb geen zoete cravings na het avondeten meer.
Ik merk dat mijn kids ook beter gaan eten.
Hoe tof zijn deze uitspraken! Nou daar doe ik het dus allemaal voor. Afvallen zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijden of strijden bent. Geen strijd meer met je eten of je brein.
Wil je dit ook, stuur mij dan een dm of een Whattsapp. Dan leg ik je alles uit en dat gaan we fijn starten💪🏻 eerst een vrijblijvend gesprek, dat kan zeker altijd!

Bloedsuikerspiegel

Ik raad altijd aan om complexe koolhydraten te eten bij je avond eten zoals zilvervliesrijst of vezelrijke pasta of volkeren pasta.
Dit voorkomt namelijk dat je bloedsuikerspiegel te hoog gaat pieken.
Als je een snelle koolhydraat eet zoals gewone witte pasta of witte rijst dan stijgt je bloedsuikerspiegel daar heel snel van.
Hierdoor krijg je snel een suikerpiek maar ook een flinke dal na het eten.
Dat verklaart ook waarom je na het eten vaak trek hebt in zoet.
Je bloedsuikerspiegel is zo snel weer gedaald en je bent al moe dat je dan de zoete trek gaat krijgen.
Daarom raad ik dus altijd complexe koolhydraten aan, waardoor je ook nog eens lang verzadigd bent en in de avond weinig tot geen snaai trek zult hebben.
Plus complexe koolhydraten zorgen voor goed vezels die weer van belang zijn voor een goede stoelgang, zodat al je afvalstoffen ook weer je lichaam uit gaan.
Plus complexe koolhydraten zorgen dus voor lange verzadiging en energie voor je spieren.

Begeleiding

Zo leuk, als ik je begeleid, dan kun en mag je mij ook altijd tussen onze consulten door vragen stellen via de Whattsapp.
Vaak loop je tegen iets aan waar je vragen over hebt of je hebt het even lastig in je bewuste keuzes maken.
Of je hebt gewoon even die stok achter de deur tussendoor nodig of die vriendelijke schop onder je kont van mij🤣
Dus ben ik bereikbaar voor jou, ook in de avonden én de weekenden.
Vanmiddag kreeg ik bijvoorbeeld deze foto.
Vanochtend bij haar geweest met haar map die ik helemaal met de persoonlijke menu’s heb samengesteld op haar voorkeuren. En daarna is ze meteen boodschappen gaan doen.
Heerlijke kar vol met gezonde producten met hier en daar wat extra’s
Daar gaan we💪🏻
De reis starten met afvallen zonder strijd, centimeters verliezen en zonder teleurstellingen in jezelf, dat is ons doel.
Op naar een gezonde leefstijl met alle ups and downs daarbij en naar een leefstijl die bij haar past en die ze fijn kan volhouden en blijven volhouden, want het wordt eigen.
En zoals jullie inmiddels weten, het is geen dieet maar lekker eten, goed voor je lichaam zorgen en niet het zoveelste rampdieet die je toch niet kunt volhouden.

Valentijn

Valentijns dag gaat vaak over de liefde die je geeft of ontvangt. Maar ontvang jij ook liefde van jezelf❤️
We zijn vaak zo hard over onszelf met wat we niet mooi vinden. We kijken in de spiegel en zien alleen wat we niet mooi aan onszelf vinden.
Kijk vandaag eens anders naar jezelf in de spiegel en benoem juist de dingen die je wel mooi vind.
Dan voel je de positieve kracht die je zelf diep van binnen bezit.
Wees lief voor jezelf des te meer je mooier vindt aan jezelf des te beter ga je voor jezelf zorgen en ook eten.
Des te meer je baalt en irriteert aan je lichaam des te slechter ga je eten, geef dit maar eens een overdenking, want het klopt.
Geef jezelf vandaag eens wat extra liefde en koop een mooi bos bloemen voor jezelf❤️

Terugvallen in je oude gewoontes

Het is helemaal niet gek om terug te vallen in oude gedragingen en gewoontes.

Deze gewoontes en gedragingen heb je namelijk al járen gedaan. En is niet zo even omgezet omdat je gezonder wil leven en wilt afvallen.

Maar je bent echt niet de enige en je hoeft je echt nergens voor te schamen. We zijn allemaal nog steeds mensen en geen robots.

Belangrijk is dat als je besef moment er is dat je dan meteen door pakt en niet denkt: nee ik heb nog een uitje deze week. Als ik je in voorgaande jaren heb begeleid dan kun je <>je map er weer bij pakken en even 2 weken je menu volgen, dan kom je er vanzelf weer in.

Het liefst moet je dit 4x per jaar doen net zolang tot de gezonde leefstijl in je systeem zit zo is het bij mij ook gegaan, het is echt niet binnen een paar weken omgezet, het <>heeft tijd nodig!

Pak jij je map er weer bij?

Vrijdag 30 december 2022

Zo mooi vanochtend 2 consulten van dames gehad, die beide net 2 weken aan de slag zijn gegaan. En wat doen ze het beide goed.

 

 

 

 

 

 

 

Sommige verklaarde ze voor gek zo in de maand december. Maar ze wilde niet langer wachten en hoe stoer is dat.

Nu weten ze ook hoe ze toch de feestdagen door kunnen komen op een gezondere manier, maar wel lekker genieten. Elk jaar zijn er weer die feestdagen en die kunnen ze nu mooi doorkomen💪🏻

Zo ook beide gegourmet en ook hier en daar een toetje of geen toetje, maar wel een glas wijn. Of bewuster eten en weet en proef wat je in je mond stopt. En daar dan extra van genieten en is het genoeg of wil je meer. Of als ik wat m&ms neem kan ik het er dan bij een paar laten of wil ik meer.

Dat zijn allemaal bewustwordingen en belangrijke keuzes. Niet te vol gegeten met kerst, maar gewoon genieten en niet over(bijna misselijk)vol van tafel gaan en daar later pijn in je buik van krijgen. Zoals ze zelf aangaven is het allemaal heel natuurlijk gegaan en totaal niet ervaren als vervelend, juist omdat het geen restricties bevat. Je mag alles, maar wil je dat ook echt, als je namelijk niets van jezelf mag en je doet het toch, dan komt daar een mega schuld gevoel om de hoek en denk je de volgende dag, zie je, ik kan het niet of laat maar weer zitten. En juist als je alles mag ga je er toch juist anders mee om, hoe mooi werkt dat brein van ons.

Allemaal vervelende gedachten kun je dan krijgen en dat hebben ze dus beide niet gehad🥳

Met kerst zeg ik altijd dat je in je gewicht gelijk blijft, afvallen wordt soms lastig. En wat hebben deze 2 dames gedaan? Beide afgevallen én centimeters van de maag, buik en taille af!😱🎉🎉, De een -1.1 kg en de ander -1,3 kg in 1 week en dat met de kerstdagen wohoooo.

Zooooo blij voor de dames🎉🎉🎉🎉🎉

Wil jij volgende week ook graag beginnen, stuur mij dan even een berichtje 🎉🎉🎉

Een aantal dames en heren starten al, dus wil je een plekje in mijn agenda zodat je snel kunt starten.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Gourmetten

 

 

 

 

 

 

 

Kijk je ook zo uit naar die gezellige feestdagen 🎄🍾, maar ben je bang dat het weer flinke eetdagen worden en dat je daarvan zal aankomen?

Dat hoeft niet!

Als je rekening houdt met de volgende punten, heb je én gezellige dagen, voel je je niet opgeblazen, hoef je je ook niet schuldig te voelen én kom je niet of in ieder geval niet teveel aan en kan je toch genieten❤.......

 

🥒Heb je een etentje bij jou thuis en je gaat gourmetten, kies dan voor het volgende: kip, rundergehakt, biefstuk, kluts wat eieren voor omeletjes, kastanje champignons, uien, zalm, paprika in 3 kleuren en plakjes courgette

🥖Koop niet teveel stokbrood, kies in ieder geval voor volkoren, kies als kruidenboter liever voor Philadelphia light met bieslook en voeg daar wat knoflook aan toe ipv de kant en klare kruidenboter in de winkel.

🥗Maak een salade erbij van bv komkommer en tomaten, doe daar een dressing overheen van olijfolie, zout en peper, citroensap, lepeltje mosterd en een beetje sap van augurken.

* Maak je eigen knoflooksaus: knoflook, Griekse yoghurt, zout en peper, peterselie en een klein kneepje mayonaise.

🍓 Zorg dat je een mooie karaf met water neerzet, met bv allerlei stukjes fruit erin, staat ook nog eens mooi op tafel.

Eet de rest van de dagen gewoon, ga je niet inhouden omdat je denkt veel te gaan eten bij de diners. Een veel gemaakte fout is dat je je gaat inhouden of de voorgaande dag maar op een yoghurtje en wat fruit leeft. De kans dat je gaat overeten in de avond is dan juist groter.

Als je overdag dan minder eet, dan zet je je stofwisseling bijna stil, waardoor je lichaam juist alles wat je dus bij de diners eet gaat opslaan, omdat je lichaam overdag tekort is gekomen.

Als je bij iemand anders eet is de keuze altijd wat lastiger omdat je niet weet wat je gaat eten. Hou er rekening mee dat je een keuze hebt. Kies zo min mogelijk voor het vele stokbrood, stokbrood eten is op zich niet erg maar hou het bij 2 stukjes. Maar wat ik aangeef is natuurlijk een keuze.

Geniet van wat je eet, juist door een bewuste keuze te maken. Je zult merken dat je je er beter bij voelt en je zal dan niet overeten.

* Maak voor of na het eten een lekkere wandeling samen, een half uur per dag is al genoeg🚶🏼‍♀️🚶 En als laatste tip:

GENIET VAN JE ETEN EN DRINKEN, MAAR VOORAL VAN ELKAAR❤❤❤

Fijne feestdagen!

Toevallig afgelopen donderdag in een consult gehoord van een dame dat de feestdagen hiervoor echt waren als vrijbrief om lekker veel te eten.
En dat ze dat nu niet meer zo zag. Een belangrijke knop is bij haar omgegaan.
Het hoeft niet minder gezellig en minder leuk voor mezelf te zijn als ik niet alles eet wat er staat.
Het was altijd onder het mom, ah heerlijk kerst, alles eten wat je ziet staan en veel.
 
Hoe fijn zou het zijn als je de feestdagen lekker kunt doorbrengen met lekker eten, van alles iets proeven, maar niet daar een 2e volle bord nog een keer van nemen, want het is zo lekker.
Geniet van het bord wat je op dat moment hebt. Ga echt eens proeven wat je eet, is het koud, is het warm, is het zoetig of wat bitter, en wees meer bewust van wat je eet.
 
We eten vaak veel en zo snel, dat we niet in de gaten hebben hoeveel we eignelijk eten, puur omdat we daar niet bewust van zijn. Je merkt pas na 20 minuten dat je vol zit, dus ben je een snelle eter dan kan je veel eten in dat half uur voordat je pas een signaal krijgt.
En klinkt misschien een beetje gek, maar ervaar alles wat je eet.
 
Proef, ervaar, eet rustig, kauw met aandacht en laat je smaakpapillen werken. Ga eens achterover in je stoel zitten ipv continu in de eethouding te zitten.
Zo ga je veel minder teveel eten en alles voor de heb. Want laten we eerlijk wezen vaak eten we als er veel eten staat voor het grijpen voor de heb😉
Laat deze kerst eens anders zijn en proef echt je eten.
Zo voorkom je dat je overvol naar huis gaat en je bed instapt, waar je uiteindelijk alleen maar last van hebt. Opspelende maag, oprispingen, maagzuur, maagkrampen. En is dat het allemaal echt niet waard.
Op deze manier is lekker eten, proeven en genieten van de hapjes veel leuker, op de avond zelf en de nacht, die je anders ingaat met spijt, teleurstelling en balen van jezelf.
Je hoeft echt niet meer te eten om het gezelliger te hebben. Dit geldt trouwens ook voor alcohol😝
 
Dus vooral geniet van elkaar, van het heerlijke eten en een wijntje.
 
Fijne feestdagen🎄

Vergoedingen zorgverzekeraars 2023

Vergoedingen voor het jaar 2023 staan op mijn  website.
Kijk even of je zorgverzekeraar ertussen staat, altijd fijn als je een vergoeding kunt ontvangen als je mijn begeleiding krijgt.

Wat een leuke mail!

Wat een leuke mail om terug te krijgen.
Niet bij iedereen gaat het natuurlijk zo en dat is ook helemaal niet raar of gek.
Betekent niet dat je hebt gefaald of dat het je niet meer is gelukt of dat je zwak of slap bent. We zijn nog steeds mensen met andere gedragingen en gewoontes, waar we soms weer even in verzanden.
Belangrijk hierbij is, pak het weer zo snel mogelijk weer op, ook voor jou kan dit zou gaan worden
Ga aan de slag met je gedragingen en gewoontes en pas ze langzaam aan en geef jezelf de tijd.
#liefdevolnaarjezelf
#geloofinjezelf #geloofinjeeigenkracht
Ik realiseer mij dat het kleine letters zijn op de foto dus hierbij de tekst🤗
Hoi Sandy,
Wat betreft mijn gewicht, het gaat heel goed! Ik ben al een jaar stabiel op 64 kg. Bij mijn lengte van 172 is het ideaal voor mij☺️ zo slank ben ik nog nooit geweest! En ik moet zeggen dat ik er niet eens moeite voor doe. Het gaat vanzelfsprekend. Na vakantie krijg ik soms een kilootje bij, maar naar een week is het zo eraf. Mijn nieuwe levensstijl is helemaal ingebakken! 😃
Nogmaals heel erg bedankt Sandy!
Ik kan je helpen, samen staan we sterk💪🏻

Yess

Afgelopen woensdag weer een fijn consult gehad met een dame die zoiets moois zei.

Het eerste wat ze zei was;”Dit had ik echt jaren geleden moeten doen”.

Ik voel mij zo goed, geen hoofdpijn meer en die had ik zo vaak dat ik er gek van werd. En nu gewoon helemaal niet meer🙏🏻

Ik slaap beter, ik voel mij fitter en wordt ook nog eens slanker. De flinke rand die ik had boven mijn broek is zoveel minder geworden dat ik trots ben als ik naar beneden kijk🙌🏻

En als ik een keer wat extra eet of ik ben uit eten geweest, dan kan ik de volgende dag gewoon weer verder.

Niet meer balen van mijzelf omdat ik iets meer heb gegeten met uit eten of dat wijntje. Maar gewoon de volgende dag weer oppakken en weer verder. Dat voelt zo fijn🙏🏻

 

Dit is zoals ik het zelf ook al jaren ervaar en dan ben ik zo blij dat ik kan helpen en bijdragen aan dit fijne gevoel die zij nu ervaart.

Geen strijd meer met mezelf, maar trots zijn op waar je nu staat.

Ze was ook weer mooi gezakt in haar gewicht én centimeters, dus helemaal blij.

Het is en was ook helemaal geen opgave, maar zo gewoon geworden🤗

De gezonde leefstijl zit erin. En soms zak je iets en pak je het weer verder op, zonder irritatie maar vol

le kracht weer vooruit.

Vallen en weer opstaan, zo werkt het met een gezonde leefstijl ook, je kan namelijk niet perfect zijn. We zijn immers geen robots.

Waarom zou je meer groentes ‘moeten’ eten?

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg groentes per dag binnen krijgt?
 
Voeg je groentes ook toe aan je lunch.
 
Zo krijg je meer verzadiging, meer energie, meer vezels binnen en werk je aan minder maagomvang.
 
In mijn ervaring in al die jaren begeleiding die ik geef staat als paal boven water dat zodra je begint met meer groentes overdag toe te voegen aan je maaltijden des te meer je maag omvang afneemt.

Gewoontes veranderen

Je herkent het vast wel....
Je zit even niet lekker in je vel, alles loopt voor je gevoel verkeerd en je gaat toch opzoek in je keukenkastjes naar wat lekkers.
Ook dit hoort er voor nu gewoon even bij, dit is een gewoonte die je jarenlang zo hebt gedaan.
Nu ben je lekker gezond bezig en het afvallen gaat goed, dus waarom doe je dit toch elke keer vraag je je af. Je gaat het analyseren, frustreren en je baalt van jezelf.
Het feit dat je ziet wat er gebeurt en dat je dit niet wil is stap 1.
Nu wil je graag dat dit voortaan stopt. Dit gaat dat niet in 1 keer.
Dit heeft tijd nodig en herhaling.
Wat je kan doen is zodra je merkt dat je dit wil gaan doen, dat je daar een andere gewoonte voor in de plaats gaat ontwikkelen.
Ga je op zoek in de keukenkastjes, zorg dan dat je als je die neiging hebt, dat je iets anders gaat doen.
Wat vond je vroeger leuk om te gaan doen? Tekenen, schilderen, in bad gaan, eerder naar bed gaan, haken, breien of diamond painting? Ga iets doen wat je leuk vind en waar jij blij en rustig van wordt.
Haal het uit de kast of doe het.
Vaak ben je op zoek naar iets lekkers als je verveeld bent of gewoon moe of je bent onrustig of je zit niet lekker in je vel.
Geef het ook tijd nieuwe dingen moet je even blijven herhalen om er een andere nieuwe gewoonte van te maken.
Mocht je dit lastig vinden om je gewoontes om te zetten en vast te houden en kan je een stok achter de deur wel gebruiken aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik a je meenemen in het ometten van oude gewoontes is gezondere nieuwe. Afvallen is niet alleen je voeding veranderen maar vooral ook je mindset en veranderingen in gang zetten en behouden.

  Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Trots!

Wat een mooi resultaat van deze dame!!
 
Deze dame, heeft bij mij het 11 weken programma gevolgd.
 
We zijn begonnen in augustus.
De laatste 4 weken ging ze zo lekker dat we niet elke week meer afspraken maar met 2 of 3 weken ertussen. En zie hier wat een mooie resultaten ze heeft.
Ze heeft met haar werk ook te maken met nachtdiensten dus die konden nog wel voor een uitdaging zorgen, maar dat ging super goed!
 
Heb je een 👍of een❤️over voor deze dame?
 
Trots op haar!

Weekend…….

 

Omdat we het weekend connecten aan ontspanning en gezelligheid, ontspanning en gezelligheid connecten we vaak aan lekker eten, drankje erbij. Een wijntje hier en daar en ach doe er nog maar 1, het is weekend, tijd voor ontspanning.

 
Maar wat nou als je dit gaat loskoppelen.
Af en toe een wijntje, maar niet elk weekend 2 dagen lang.
Wat nou als je er 1 kiest en dan bewust kiest welke avond.
En vraag je dan af ben je minder gezellig of minder ontspannen als je het er bij 1 laat?
Of ga je juist meer genieten van dat ene wijntje en geniet je nog meer van het relaxed en minder brak opstaan de volgende ochtend🤔.
Vaak denken we niet aan wat het met ons lijf doet en met het gezondere leven wat je graag wilt.
Dit merk je pas als je het minder of een keer niet doet.
Geloof mij, probeer het en kijk echt eens bewust wat het met je doet.
Het gaat je sowieso helpen om af te vallen, maar dat terzijde
😉

Nadenkertje….

In het weekend verpest ik altijd wat ik doordeweeks zo goed heb gedaan.

Weet je hoe dat komt?

Omdat we in het weekend vaak heb gevoel creëren van alles loslaten.
En wat moet je dan eigenlijk loslaten, heb je het doordeweeks dan zo strak en streng gedaan dat je niets mocht?
Dan is dat al een aandachtspunt, afvallen moet geen strijd zijn. Zodra het een strijd is of wordt ga je weekenden van loslaten krijgen. Omdat je zo strak een dieet volgt doordeweeks. Dat is eigenlijk dan al gedoemd om te mislukken.
Dus ga doordeweeks ook genieten en eet soms eens wat extra en geniet daarvan. Dat hoeft niet alleen in een weekend te zijn.

Ik zeg altijd als je wil afvallen kies 1 of 2 keer iets extra's in de week en geniet daarvan, of het nou doordeweeks is of in het weekend, dat maakt niet uit. Laat het doordeweeks iets los en het weekend iets minder los. Gezellig en ontspannen is het toch wel omdat je al lekker vrij bent🥰

Des te meer je doordeweeks ook gaat genieten hoe minder je in het weekend last hebt van alles loslaten. Want je hoeft niets los te laten alleen maar te genieten van bewuste lekkere keuzes.

Up’s en down’s

Zoals iedereen weet, heb je niet zomaar een gezondere leefstijl onder de knie.
Dit gaat met ups en downs,, leren kiezen voor dingen en soms dingen laten staan. We leven in een land waar altijd eten en drinken toegankelijk is. Overal kan je aan eten komen, in de stad, op je werk, op feestjes, weekendjes weg, noem maar op.
De bewustwording is de eerste stap. Wanneer kies je wel voor iets extra's en wanneer niet.
En hoe vaak kies je iets extra's. Het is vaak je brein die daarin kan tegenwerkt. Ach nou maakt het toch niet meer uit, ik heb alles toch al verpest. En daar zit de kink in de kabel.
Wat nou als je ervoor kiest om 1 a 2 keer in de week bewust iets extra's kiest. En dan weer verder gaat. Dan sta je erachter, geniet je er meer van en kan je makkelijker die andere extra's weerstaan. Want als je elke keer denkt; ach, nou maakt het toch niet meer uit denk je dan dat je meer gaat eten dan of als je 2x in de week bewust iets extra's kiest.
Men is vaak bang dat als ze eraan toegeven dat ze dan juist los gaan maar het tegendeel is waar.
Je vind het dan echt prima zo, geloof mij maar. Test jezelf eens uit als je een keer iets extra's neemt, ga je dan door of is het voldoende?
Het gaat ook om je gevoel erbij, die heel belangrijk is.
Als je merkt dat jij nog steeds veel denkt; Ja dat mag ik niet, ga dan eens anders je brein trainen.
Ja dat mag ik wel, maar ik wil het niet, dat vind ik zonde.
Dan kies ik liever voor dat taartje bij dat feestje dat dit weekend gepland staat, dan dat ik nu dat extra koek neem.
Hoef je je niet schuldig te voelen en kan je er ook nog van genieten en daarna gewoon weer door.
Echt, je kunt jezelf hierin trainen, als de wil er maar is. Je intrinsieke factor moet hierin een grote rol spelen, je moet het zelf en voor jezelf willen.
Het trainen van je brein in gezondere keuzes maken kan lastig zijn en moet je veel herhalen, met alles wat je leert is het belangrijk dat je gaat herhalen.
Dit is waar ik je veel bij ga begeleiden in je afval proces, alleen dan kan je een leefstijl ontwikkelen die bij je past, met alle ups en downs.
En dan hoef je nooit meer terug te zakken in je gewicht. want als je nu niets doet, dan ga je langzamerhand alleen maar omhoog in je gewicht en wordt het steeds meer wat je eraf moet krijgen.
Zullen we samen aan de slag, lekker de feestmaanden door, zonder aan te komen en zelfs af te vallen zodat januari lekker gaat beginnen met al minder kilo's i.p.v. kilo's erbij wat elk jaar gebeurt. Online en aan huis kan allebei in mijn begeleiding, wat jij wil.

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

Laatste meting

Afgelopen zaterdag heb ik een laatste meting gedaan bij een dame, de laatste 2 jaar zagen we elkaar om de 4 á 5 maanden.
Als zijnde een stok nog achter de deur, maar wel voor de rest veel zelf ervaren.
Ze begon met het 11 weken programma en daarna hebben we dus steeds nazorg gedaan.
Dan kom ik eens in de zoveel tijd even weer om samen te sparren in hoe het gaat en waar we iets kunnen aanpassen of even bespreken. Zij voelde zich hier heel goed bij en dat kun je ook goed zien in de metingen. Zij is het prachtige voorbeeld in hoe een gezonde leefstijl verloopt.
Soms met ups en downs, maar altijd weer op het juist pad verder gaan. We zijn nu eenmaal geen robots en gewoon mensen met onze gewoontes en gedragingen die we soms willen veranderen of aanpassen. en dat heeft tijd nodig.
En kijk eens hoe mooi haar eindresultaten zijn:
Bij haar taille 10 cm kwijt, bij haar buik 9 cm en bij haar heupen maar liefst 15 cm!
Ze is in totaal 15,3 kg afgevallen. En eigenlijk het laatste half jaar vanaf januari is het het hardst gegaan.
De gezonde leefstijl zit er zo bij haar in dat ze het zelf niet in de gaten heeft. en dat is het allermooiste, je denkt dat je niet echt bezig meer bent omdat het al zo in je systeem zit.
Had ik al gezegd dat ik de mooiste en meest waardevolle baan heb🙏

Graag wil ik een vrijblijvende afspraak!

WhatsApp chat