Volkoren flatbread met kip en mac saus

De flatbreads zie ik al een tijdje online voorbij komen.
De meeste worden kant en klaar gekocht en zijn van witte bloem. Om de flatbread wat gezonder te maken, kunt je ze heel makkelijk zelf maken en dan met volkoren meel.
Zo ben je langer verzadigd door de vezels, heb je in de avond geen snacktrek meer en krijg je een goede stoelgang✅

Wat heb je nodig:
* 300 gr volkoren meel
* 200 gr Franse magere kwark
* Snufje zout

Meng het meel en de Franse kwark samen en kneed het tot een deegbal. Is het te plakkerig, voeg dan gewoon wat meer meel toe. Is het veel te droog, doe je hetzelfde maar dan meer Franse kwark. Verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol ze 1 voor 1 uit.
Spray wat extra vierge olijfolie in de pan en bak daar je flatbread om en om. Als ze gebakken zijn, dan leg je ze gevouwen en al opzij. Als je ze later gaat vouwen als ze afgekoeld zijn, dat kunnen ze breken.
Als vulling gebruik ik kipfilet blokjes gemarineerd in chipotle. Dit is gewoon te koop in de supermarkt.
Verder gebruik ik ijsbergsla, geraspte wortel en reepjes komkommer. Zo kom je weer aan die 250 gr groente die je nodig hebt.
Een sausje maak ik van fritesssaus zero van Remia of friteslijn , wat mosterd en zero ketchup.
Voila een heerlijke makkelijke en snelle maaltijd.