Vegetarische lasagne met pijnboompitten, spinazie en champignons

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten 3 à 4 personen

* 1 aubergine
* 1 courgette
* 1 pakje passata ( gemengd met Italiaanse kruiden naar smaak)
* 250 (kastanje) champignons (plakjes)
* 1 teentje knoflook (fijngehakt)
* 1 sjalotje (fijngehakt)
* 4-5 geroosterde paprika's (uit een pot mag)
* 250 g ricotta
* 450 g diepvriesspinazie (geen a la creme)
* 25 g pijnboompitjes
* 50 g parmezaanse kaas
* 2-3 tl oregano
* 8-10 volkoren lasagne vellen
* peper en zout
* olijfolie

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Laat de spinazie volledig ontdooien en laat goed uitlekken. Roer er de ricotta en de helft van de parmezaan onder, kruid met peper en zout en zet opzij.

- Snij de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm, doe 2 el olijfolie in een pannetje en bak er gedurende 5 minuutjes de aubergines in gaar. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.
- Haal de aubergine en courgette uit de pan, doe er opnieuw wat olijfolie in en bak er nu de champignons in (op hoog vuur).

- Zet het vuur wat lager en doe er de knoflook en de sjalot erbij en laat nog 2-3 minuutjes meebakken.

- Kruid met peper en zout.
- Snij ondertussen de paprika's in reepjes en meng door de aubergines. Doe er de champignons met de knoflook en sjalot bij. Meng goed.

- Doe de helft van de paprika-aubergine mengeling in de ovenschaal. Giet er de helft van de pommedorre over, kruid met de helft van de oregano.

- Bedek met lasagnevellen. Schep de rest van de groentes erover. Giet er de pommedorre over en doe er de rest van de oregano op.
- Bedek opnieuw met lasagnevellen. Schep er de spinaziemengeling op, werk af met de pijnboompitjes en de rest van de parmezaanse kaas.

- Bedek de lasagne met aluminiumfolie en zet 10 minuutjes in de oven. Haal er de folie af en laat nog eens 30-35 minuten bakken.
Eet smakelijk!