Tortilla Lorraine

Ingrediënten voor 2 personen:
* 2 grote(of 3 kleinere) iets kruimige aardappels
* 1 grote prei (of 2 kleinere)
* 6 eieren
* flinke hand geraspte kaas
* 125 gram magere spekreepjes

Bereidingswijze:
- Schil en was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes (met een rasp in een keukenmachine gaat dat het best).

- Snijd de prei in dunne ringetjes en was grondig.

- Bak in een droge koekenpan de spekjes goudbruin. Schenk het afkomende vet uit de pan.

- Voeg de aardappel en de prei met wat peper (geen zout, dat zit al genoeg in de spekjes en de kaas) toe en bak het geheel in 5 minuten goudbruin.

- Klop ondertussen de eieren los en roer de kaas erdoorheen.

- Giet het eimengsel in de pan over de prei, spekjes en aardappelplakjes. Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en bak de tortilla in 10 minuten gaar.

- Haal hem dan uit de pan, snijd hem in punten en serveer!

Lekker met een groene salade!