Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 min
* 300 gr verse spinazie
* 1 bos basilicum
* 4 moten zalm
* 100 gr walnoten
* 125 ml olijfolie
* 2 teentjes knoflook
* 125 gr Parmezaanse kaas
* Zout en peper (naar smaak, let op met zout )
* 200 gr volkoren spaghetti
* 1 citroen ( 1 helft uitgeperst voor in de pesto, andere helft als decoratie)
Benodigdheden:
- Blender of foodprocessor
- Grillpan om de zalm in te bakken
- Hapjespan om de saus in te verwarmen
- Pan om de pasta in te koken
Bereidingswijze:
- Kook het water voor de spaghetti en voeg als het water kookt de spaghetti toe.
- Voor de pesto
- Doe de walnoten, 2/3e Parmezaanse kaas, citroensap, 75 ml olijfolie, knoflook, zout, peper en basilicum in de blender.
- Zet de blender aan en voeg steeds een hand spinazie toe, net zolang tot alle spinazie is toegevoegd. Giet hierbij steeds een beetje van de overgebleven olijfolie tot je de juiste dikte krijgt.
- Verwarm dan deze saus tot deze goed warm is. Giet de spaghetti af.
- De saus roer je door de spaghetti heen, even laten staan op heel laag vuur.
- Bak vervolgens de moten zalm in de grillpan.
- Schep de spaghetti met saus op de borden, leg daar de zalm bovenop, voor het opdienen nog het laatste beetje Parmezaanse kaas over de pasta.
Eet smakelijk!