Spinazie omelet rolletjes uit de oven

Ingrediënten (2 personen)
* 6 eieren
* 4 flinke handen spinazie
* 1 ui in snippers
* 2 flinke handen cherrytomaatjes
* +- 40 g kaasvlokken van kaas naar keuze (ik gebruikte parmezaanse kaas)
* 2 handjes geraspte 30+ kaas
* Italiaanse kruiden of andere kruiden naar keuze.
* 30 gr pijnboompitjes

 

 

 

Bereidingswijze:
- Breek de eieren in een kom en klop deze door elkaar met een vork. Strooi er kruiden naar keuze overheen. Roer de kruiden goed door het eimengsel. Snijd de ui in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

- Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een beetje olie in. Giet hierin 1/4 deel van het eimengsel en bak zo achter elkaar 4 omeletten. Leg ze na het bakken even apart op een bord.
- Pak vervolgens weer de pan, zet op het vuur en verhit een beetje olie voeg hierbij de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook en bak even aan. Voeg er steeds een hand spinazie aan toe en laat het slinken.
- Doe hierbij de tomaatjes en de pijnboompitjes en bak even kort mee.

- Zet vervolgens het vuur uit. Pak de 1 omelet en schep daar 1/4 deel van de spinazie mengsel op, voeg er wat parmezaanse kaas overheen en vouw dicht, draai de opening van de omelet reep naar beneden en leg ik een ovenschaal. Doe hetzelfde bij de overige 3 omeletten.

- Strooi als laatste nog een beetje 30+ geraspte kaas eroverheen en zet 15 min in de oven op 200 graden, dien op zodra de kaas gesmolten is.

Eventueel kan je hierbij nog een volkoren pistoletje eten als je grote trek hebt.

Je kunt deze omelet ook prima in folie verpakken en meenemen naar je werk. Koud is hij namelijk ook heerlijk!

Eet smakelijk!