Ingrediënten voor 2 personen:
* 1 grote ui
* 1 teen knoflook
* 1 paprika
* 1 theelepel kurkuma
* 1/2 theelepel gemalen koriander
* 1 theelepel komijnpoeder
* halve theelepel kaneel
* verse basilicum
* laurierblaadje
* blik tomatenblokjes (400 gram)
* 3 eieren
Bereidingswijze:
- Verwarm een grote koekenpan op het vuur. Snijd de ui en de paprika grof, pers de knoflook. Bak de ui met de knoflook in olie even aan. Voeg de paprikareepjes toe en de kruiden (kurkuma, koriander, komijn en kaneel en zout). Bak dit even mee.
- Voeg de tomatenblokjes en het laurierblad in de pan en laat dit op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Roer het tussendoor regelmatig door. Verwijder hierna het laurierblad.
- Maak drie kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat het nog vijf minuutjes op het vuur staan zodat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout en verse basilicum.
- Serveer met zilvervliesrijst, volkoren brood, of volkoren of vezelrijke pasta.