Rijst met linzen en pompoencurry

Een goed vullend vegetarisch gerecht.

 2 personen

30+ minuten

 

Ingrediënten

400 gram pompoen

1 kleine ui

2 stengels bleekselderij

1 eetlepel olie

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel karwijzaad

citroensap

150 gram zilvervliesrijst

100 gram rode linzen

25 gram walnoten

Bereiding

Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.

Fruit de ui met de kerrie en het karwijzaad in de olie.

Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.

Maak de groente op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en de linzen in 15-20 minuten.

Hak de walnoten grof.

Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.

Geef de pompoencurry bij de rijst met linzen.

 

Eet smakelijk!