Quiche met kip en doperwten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

* 300 gr kipfilet, in blokjes
* 1 groot vel bladerdeeg
* 300 g doperwten
* 2 rode ui, in halve ringen
* 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
* 50 gr parmezaan, geraspt
* 4 eieren, losgeklopt
* 200 ml light kookroom
* 1 klein klontje boter
* 2 el basilicum, fijngehakt
* peper en zout

BEREIDING:

- Verwarm de oven voor op - 200 °C.
- Bedek een ingevette taartvorm met het bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.
- Blancheer de erwtjes kort in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en laat even uitlekken.
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg na enkele minuten de kippenblokjes toe en bak ze mee gaar.
- Meng de eieren met de room en de basilicum. Kruid bij met peper en zout. Meng er de parmezaan door.
- Verdeel de kip met de erwten over de deegbodem. Schenk er het eiermengsel over. Bak de quiche 30-35 minuten in de oven.