Ingrediënten:
-400 gr volkorenmeel
-1 zakje gedroogde gist
-1/2 tl suiker
-Snuf zout
-250 ml warm water
Voor de saus
-1 teentje knoflook of naar smaak (uitgeperst)
-1 klein blikje tomatenpuree
-1 blik tomatenblokjes
-2 paprika’s
-400 gr wortels
-2 theelepels Italiaanse kruiden
-1 theelepel milde olijfolie
-Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Meng je meel met de gedroogde gist, olijfolie, zout en suiker. Voeg daarbij steeds beetjes warm water. Gebruik voor het gemak een deegmixer. Als er een deegbal is ontstaan, kneed dan nog even goed met de hand, even goed en stevig doorkneden.
Maak een theedoek goed nat en leg deze dubbelgevouwen op de schaal waar je het deeg inlegt. Zet je oven op 30 graden en laat het deeg met theedoek en al in de oven voor een uur rijzen.
Vet je hele bakplaat in en na het rijzen van het deeg en rol je je deeg op je aanrecht met wat meel onder je deeg uitgestrooid anders blijft het plakken. Til je deeg op en leg je deeg languit uit op de bakplaat. Prik voldoende gaatjes in je deeg, zodat hij straks makkelijker loskomt van de bakplaat.
Voeg alle ingrediënten van de saus bij elkaar en mixt goed met een staafmixer.
Smeer de tomatensaus uit over je deeg.
Beleg je pizza nog met wat extra groenten als je daar behoeft aan hebt.
Beleg daarna nog de pizza met 30+ kaas, wat doorgesneden snoeptomaatjes en een magere variant van salami, te koop bij de Lidl.
Bak je pizza voor 25 min in een voorverwarmde oven van 200 graden.