PASTASALADE MET MAKREEL

Op warme dagen eet ik het liefst koude salades. Dit is een van mijn favoriete maaltijdsalades! Boordevol met gezonde ingrediënten, het allerlekkerst als je hem een paar uur in de koelkast hebt laten staan en zowel als volledige avondmaaltijd als bijgerecht bij de barbecue te eten. Werkelijk iedereen lust deze salade. En hou je niet van vis? Dan doe je er toch kip- of kalkoenfilet in?

Wat heb je nodig (flinke bak):
* 1 gerookte makreelfilet
* 4 tomaten
* ¾ komkommer
* 1 kleine ui
* verse sperziebonen of uit blik
* 2 hardgekookte eieren
* ongeveer 2/3 zak ongekookte pasta
* 6 à 7 augurken
Voor de saus
* 2 ½ eetlepel magere mayonaise
* 2 eetlepels ketchup
* Scheutje augurkensap
* knijpje mosterd

BEREIDINGSWIJZE VAN HET PASTASALADE MET MAKREEL:
Kook de pasta beetgaar, maak de makreelfilet goed schoon of gebruik makreelfilet uit blik.
Snij de tomaten, augurken, ui, eieren en komkommer in stukken.
Spoel de pasta goed onder koud water af.
Voeg alles bij elkaar en roer de saus erdoorheen.
Schep als laatste de boontjes erdoor.

Eet smakelijk!