Ingrediënten voor 2 personen:
* 100 gr kipfilet
* 100 gr zeevruchten
* 150 gr zilvervliesrijst
* 100 gr doperwten (uit de diepvries)
* 100 gr mais, uit blik even afspoelen
* 1 rode paprika
* 2 tl paprikapoeder
* 2 tl currypoeder
* 1/2 bouillonblokje
* 1 el olijfolie
* 1 of 2 teentjes knoflook naar eigen smaak
* Zout en peper
* 1 mango of 1 tomaat, net wat je wil
* 1/2 citroen in partjes
Bereidingswijze:
- Kook de rijst samen met het bouillon blokje en giet af.
- Snijd de kip in stukjes en kruid met 1 tl paprikapoeder, 1 tl currypoeder en wat peper.
- Bak de kip in wat olijfolie met een half geperst knoflookteentje en zet daarna opzij.
- Als de rijst klaar is, bak je even kort de zeevruchten met 1 tl paprikapoeder, 1 eetlepel currypoeder, de rest van de knoflook en wat zout en peper.
- Roer door de rijst, de kipfilet, doperwtjes en de mais en warm nog even goed op. Snijd ondertussen de mango of tomaat in stukjes, ik heb de mango er koud doorheen gedaan voor de verfrissing (was erg warm die dag).
- Schep de rijst op een schaal en maak af met de zeevruchten en de stukjes tomaat of mango.
- Aan tafel leg je de partjes citroen er nog even bij.
Eet smakelijk
Wil je een pittige versie, voeg dat maar eigen smaak een pepertje toe.