Ingrediënten voor 4 personen
* 1 rode ui (gesnipperd)
* 1 teentje knoflook of meer (uitgeperst)
* 2 eetlepels paella kruiden zonder zout
* 8 borrelkip sticks
* 400 gram tomatenblokjes
* 1300 ml kippenbouillon
* 1/3 theelepel saffraan
* 200 gram zilvervliesrijst
* 600 gram zeebanket
* 200 gram doperwten
* 200 gram gebroken sperziebonen
* Partjes citroen
BEREIDINGSWIJZE:
Fruit in een hapjespan de ui en knoflook eventjes aan.
Voeg de kip borrelsticks toe en bak rondom bruin en bijna gaar. Haal uit de pan.
Voeg de tomatenblokjes, paella kruiden, bouillon en saffraanpoeder toe aan de pan. Laat even pruttelen.
Voeg de zilvervliesrijst toe, breng het geheel aan de kook en laat 15-20 minuten flink pruttelen. Vanaf nu niet meer roeren in de pan. Mocht het droog komen te staan kun je wat water toevoegen.
Voeg dan de zeebanket, sperziebonen en doperwtjes toe even omroeren. Doe de deksel op de pan en laat nog 5-10 minuten sudderen.
Garneer met citroenpartjes.