Ooit al eens van gehoord? Vanavond kan je het bijvoorbeeld al klaarmaken voor morgenochtend, in de ochtend kan je het koud eten, maar even opwarmen is dus ook heeeerlijk
Wat heb je nodig (voor 1 flinke kom of 1 flink glas):
* 30 – 40 gram havervlokken
* een eetlepel rozijnen
* een theelepel kaneel (of cacaopoeder)
* 200 ml halfvolle melk
De volgende dag kan je vers fruit in stukjes toevoegen
En zo maak je het:
– Doe de haver, de rozijnen en het kaneelpoeder in een kom of glas en meng goed met een lepel.– Schenk nu de melk erbij en meng weer goed door.
– Zet in de koelkast voordat je gaat slapen.
– De volgende ochtend roer je het nog even door.
– Maak dus af met wat vers fruit in blokjes.
Smullen! Wedden dat dit ontbijt vaker op het menu zal staan? En als je ‘m te dik vindt doe je er de volgende keer wat meer melk bij, vind je het te vochtig, dan simpelweg wat minder. Gewoon doen wat jij het lekkerst vindt, er zijn geen regels!
Variatietips:
Ben je geen liefhebber van melk dan voeg je er water bij ipv melk.