Benodigdheden:
* Zilvervliesrijst
* Een groentenmix van prei, wortels, rode ui en kool
* Bouillon blokje kip
* Zout en peper
* 1 ui
* 1 of 2 teentjes knoflook
* Scheutje olijfolie
* 4 kippenpootjes
* 4 eieren met een scheutje sojasaus en sesamolie voor de specerijenmix
* 2 tl gemalen komijnpoeder
* 1 tl kurkurma
* Stukje verse gember ( door de knoflookpers )
* 2 tl gemalen koriander
* 2 tl laos
* Even samen mengen in een schaaltje
Kook de rijst 20 minuten samen met het bouillonblokje.
In de oven worden ondertussen de kippenpootjes gegrild.
Wil je pittige nasi, dan kan je een pepertje toevoegen, laat dan de zaadlijsten in de peper zitten dan wordt het goed pittig of anders verwijder je de pitjes en dan is het iets minder pittig.
Maak met behulp van een staafmixer de ui, knoflook en peper heel fijn.
Verhit in een wok 1 eetlepel olijfolie en bak hierin het uienmengsel zachtjes gedurende 1 minuut. Voeg de groentenmix toe en bak dit even kort, roer dan de specerijenmix erdoor. Daarna bak je de gekookte rijst mee.
Als laatste roer je de geklutste eieren erdoorheen, bak dit nog ongeveer 10 minuten.
Je zult merken dat de nasi nu veel minder zout is, dan uit een kant en klaar zakje. Zout kun je naar eigen smaak toevoegen of gebruik wat sojasaus ( kikkoman groene dop )
Tips
* De specerijenmix kun je natuurlijk in grotere hoeveelheden maken en apart in afgesloten potje bewaren. * Dit is ook een prima basis voor bami