Mexicaanse pulled beef wraps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de pulled beef:

*600 gr runderriblappen

*1 zakje Santa Maria Fajita Kruidenmix geen zout toegevoegd

*Milde olijfolie

*2 uien, gesnipperd

*10 gr vloeibare boter

*2 teentjes knoflook, uitgeperst

*1 el tomatenpuree

*1 sinaasappel, uitgeperst

*1 blik (400 gr) tomatenblokjes

*250 ml water

*1 el appelciderazijn

*1 blokje maggi rundvlees bouillon minder zout

Voor de vulling:

*100 gr zilvervliesrijst

*150 gr zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

*100 gr cherrytomaten, in kwarten

*5 gr platte peterselie)

*50 gr geraspte 30+ kaas

*4 volkoren tortilla wraps

*125 ml demi crème fraiche

 

Voor de groentemix

*2 rode paprika’s in blokjes

*1 blikje mais afgespoeld

*200 gr doperwten (diepvries, even van te voren ontdooien)

 

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in grove stukken en meng deze in een kom met de helft van de fajita specerijen. Laat dit 30 minuten afgedekt staan.

Verhit een braadpan en schenk er een scheut olijfolie in. Braad de stukken vlees om middelhoog vuur om en om aan tot ze een bruin korstje krijgen.

Zet het vuur wat lager en fruit de uien 10 minuten aan met nog 1 eetlepel van de fajita specerijen en de vloeibare boter. Roer geregeld. Roer de laatste minuut de knoflook en tomatenpuree erdoor en bak mee.

Blus af met het sinaasappelsap en schraap de bakresten van de bodem los. Schenk de gepelde tomaten, water en appelciderazijn in de pan en verwarm. Verkruimel het rundvleesblokje erboven en roer door.

Schep het vlees terug in de pan en roer door. Zorg dat het vlees helemaal onder het vocht staat. Draai het vuur lager tot het heel zachtjes pruttelt en laat het vlees circa 3 uur stoven, met de deksel op de pan, tot het helemaal uit elkaar valt.

Schep het vlees uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat de saus lekker inkoken (zonder deksel) tot een mooie, dikke saus. Trek ondertussen het vlees in sliertjes. Als de saus naar wens is, roer je het vlees erdoor en verwarm je het nog circa 10 minuten op laag vuur.

Maak hierbij nog los een groentemix bij van mais, doperwtjes en rauwe rode paprika blokjes. Je kan de mix verwarmen of koud laten.

 

Vul de fajitas met de pulled beef, gekookte rijst, zwarte bonen, cherrytomaten, geraspte kaas en peterselie.

Rol de fajitas op en snijd ze 1 keer door het midden.

Lekker met wat demi crème fraiche om in te dippen.