Mexicaanse bonensoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

* 200 gr rundergehakt
* 1 theelepel chilipoeder
* 2 theelepels komijnpoeder
* 2 paprika’s, rood en oranje
* 200 gram wortels
* 1 teen knoflook
* 1 grote ui
* Olijfolie
* 1 bouillon blokje minder zout
* 1 klein blikje tomatenpuree
* 1 blik mais even afspoelen
* 1 blik kidneybonen even afspoelen
* 200 ml kokend water

-Verwarm de grill voor op 180 graden.
Snijd de paprika’s, ui, knoflook en wortels in grove stukken en verdeel over een vel bakpapier op een bakplaat.
-Schenk een beetje olijfolie over de groenten. Schuif de groenten in de oven voor 20 minuten.

-Pak een hapjespan en rul het gehakt in een klein beetje milde olijfolie.
Schep het gehakt uit de pan zodra het gaar is en doe het in een apart schaaltje.
-Schuif de groenten van de bakplaat in de pan, voeg er 200 ml kokend water aan toe.
-Voeg een bouillon blokje toe en pak de staafmixer en mix alles fijn.
-Voeg hierbij nog de tomatenpuree, de komijn- en chilipoeder.
-Eventueel ook nog wat meer water.

-Spoel daarna de mais en kidneybonen even af als je ze uit blik haalt.
-Voeg ze toe aan de soep.
-Verwarm alles nog even goed door.
-Maak je gerecht af met een lepel demi crème fraiche.