Ingrediënten voor 4 personen
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 800 gr spinazie
* 1 theelepel nootmuskaat
* 400 gr rundergehakt
* 2 blikken tomatenblokjes
* 2 eetlepels Italiaanse kruiden
* 250 gr demi crème fraiche
* 6 volkoren lasagnevellen
* 40 g geraspte 30+kaas
* 3 el milde olijfolie
* 1 gegrilde paprika
* peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en stoof de spinazie kort aan, samen met de helft van de knoflook. Kruid met peper, zout en de theelepel nootmuskaat. Schep de spinazie uit de pan wanneer deze mooi geslonken is en laat uitlekken.
- Doe de tomatenblokjes en de gegrilde paprika bij elkaar in een maatbeker en mix het met de staafmixer fijn.
- Verhit nog 1/3de van de olijfolie in de pan, voeg daar het gehakt aan toe samen met de fijngesneden ui en de rest van de knoflook en bak het gehakt gaar.
- Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes/paprikasaus en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus indikken op middelhoog vuur.
- Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie.
- Bestrijk met 1/3 tomatensaus, vervolgens de helft van de spinazie. Voeg wat zout en peper toe over de spinazie. Vervolgens verdeel je 125 gr demi creme fraiche over de spinazie en nog wat zout en peper. Verdeel het een beetje. Leg hieroverheen 3 vellen lasagnevellen naast elkaar (laat ze niet overlappen).
- Vervolgens wat van de tomatensaus, laat nog een beetje over voor de laatste laag, de rest van de spinazie en vervolgens de andere 125 gr demi crème fraiche er overheen. Daar vervolgens weer 3 lasagnebladen naast elkaar op leggen. Giet het laatste beetje gehaktsaus erover heen.
- Bestrooi met de geraspte 30+ kaas.
- Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.