Ingrediënten voor 4 personen
* 600 gr broccoli in stukjes, ook zoveel mogelijk van de stam erbij
* 300 gr wortels (in kleine blokjes)
* 1 pak passata
* 1 klein blikje tomatenpuree
* 1 punt paprika
* 1 teen knoflook of meer (uitgeperst)
* 1 rode uit gesnipperd
* 2 el Italiaanse kruiden
* Zout en peper
* 300 gr runder- of kipgehakt
* 9 volkoren lasagne bladen
* Beetje milde olijfolie om de ovenschaal mee in te vetten en om in te bakken
* 30+ geraspte of plakjes kaas
Bereidingswijze:
Verwarm je oven op 200 graden voor.
Doe 1/2 eetlepel milde olijfolie in de pan en verhit deze. Voeg de ui en knoflook toe.
Doe de stukjes broccoli in een pan en giet er kokend water over en laat even staan voor 4 min.
Ondertussen doe je de passata, tomatenpuree en de paprika in een mengbeker en mix het samen fijn met een staafmixer. Voeg daarna de Italiaanse kruiden toe en roer nog even door.
Doe het gehakt bij de gefruite ui en knoflook, bak dit goed gaar.
Giet de broccoli af en vief samen met de wortel toe aan het gehakt, roer goed door. Voeg hierbij de tomatensaus. Schenk er nog ongeveer 300 ml water bij tot het voldoende saus is geworden en dikte.
Voeg alleen nog wat zout en peper nog toe.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep een laag groentesaus erin. Daarna 3 lasagne bladen naast elkaar.
Herhaal dit totdat je eindigt met een laagje saus. Doe hierover nog wat 30+ geraspte kaas en plaats voor 40 min. In de oven.