Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
* 400 gram kipfilet, in blokjes
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 1 ui, gesnipperd
* 1 rode paprika, in blokjes
* 1 klein blikje tomatenpuree
* 2 eetlepels crème fraîche
* 6 eetlepels Griekse yoghurt
* 1 eetlepel honing
* 1 theelepel uienpoeder
* 2 theelepels paprikapoeder
* 1 theelepel gerookt paprikapoeder
* 1 theelepel gemberpoeder
* 1 theelepel gemalen komijn
*Peper, zout naar smaak
*Boter of olie
*Eventueel bloem (om te binden)
Wat moet je doen?
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de ui. Bak vervolgens de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de paprika toe en lepel de inhoud van het blikje tomatenpuree leeg en voeg de honing toe. Bak het mee met de kip en de paprika.
Voeg nu alle kruiden toe en roer goed door. Voeg vervolgens de crème fraîche en de Griekse yoghurt toe en verhit het geheel kort. Mocht de saus wat te dun zijn, dan kun je deze eenvoudig wat dikker maken door een papje te maken van wat bloem en water en dit toe te voegen aan de saus.
Serveer de Chicken tandoori met rijst. Eet smakelijk!