Hier lik je je vingers bij af!
Kip met rode pesto en creme fraiche pesto uit de oven
Ingrediënten: (4 personen)
250 gram volkoren pasta penne
450 gram kippenborstfilet
1 bakje demi crème fraîche
2 eetlepels rode pesto
1 pot geroosterde paprika
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Snijd de paprika open zodat je een lang stuk paprika hebt en bedek hiermee de bodem van een ovenschaal. Maak de kip schoon en snijd deze in dunne plakken en leg deze op de paprika. Leg dan nog een laag paprika over de kip heen. Meng 2 eetlepels rode pesto met de gehele inhoud van de creme fraîche, voeg nog twee uitgeperste teentjes knoflook erbij en nog wat peper naar smaak. Smeer dit over de laag paprika en verdeel het goed. Dan kan dit de oven in (deze hoeft niet voorverwarmd te zijn). Zet de oven op circa 180 graden en plaats de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Serveertip
Serveer de kip-pesto met de pasta en een gezonde salade naar
keuze.