Kapsalon met een twist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept voor 4 personen

* 2 volkoren ronde Turkse broden (doormidden snijden)

* 400 gr kippendijfilet (in stukjes gesneden)

* Gyros kruiden

* 1 grote rode ui (in dunne ringetjes)

* Milde olijfolie

* Teentje knoflook (uitgeperst)

* Maizena

* Hummus van zongedroogde tomaten (vers afdeling)

* Geraspte 30+ kaas

* IJsbergsla (fijn gesneden)

* 4 tomaten (in stukjes)

* 1 komkommer (in stukjes)

 

Voor de knoflooksaus

* 200 gr halfvolle kwark

* 1 teentje knoflook (uitgeperst)

* Snuf zout en peper

* Theelepel peterselie (gedroogd of vers)

* 1 eetlepel fritessaus

 

-Bak de kippendijfilet is een beetje milde olijfolie, voeg daarbij de helft van de rode ui reepjes en de gyros kruiden.

-Doe 1 eetlepel maizena toe aan een beetje water en maak er een papje van, voeg dit dan toe aan de kippendij en roer even goed door.

-Zet het vuur laag.

-Snijd de broden overdwars door zodat je 4 bodems krijgt.

-Zet de oven even op grillstand

-Smeer de broden in met een laagje hummus.

-Daaroverheen de kip, tomatenblokjes en de geraspte kaas.

-Leg ze even voor 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.

-Haal uit de oven.

-Leg over de kaas heen de ijsbergsla, komkommer en de helft van de rode ui verdeeld.

-Als laatste lepel je de knoflooksaus eroverheen.

 

Eet smakelijk¬†ūü§ó