Recept voor 4 personen
* 2 volkoren ronde Turkse broden (doormidden snijden)
* 400 gr kippendijfilet (in stukjes gesneden)
* Gyros kruiden
* 1 grote rode ui (in dunne ringetjes)
* Milde olijfolie
* Teentje knoflook (uitgeperst)
* Maizena
* Hummus van zongedroogde tomaten (vers afdeling)
* Geraspte 30+ kaas
* IJsbergsla (fijn gesneden)
* 4 tomaten (in stukjes)
* 1 komkommer (in stukjes)
Voor de knoflooksaus
* 200 gr halfvolle kwark
* 1 teentje knoflook (uitgeperst)
* Snuf zout en peper
* Theelepel peterselie (gedroogd of vers)
* 1 eetlepel fritessaus
-Bak de kippendijfilet is een beetje milde olijfolie, voeg daarbij de helft van de rode ui reepjes en de gyros kruiden.
-Doe 1 eetlepel maizena toe aan een beetje water en maak er een papje van, voeg dit dan toe aan de kippendij en roer even goed door.
-Zet het vuur laag.
-Snijd de broden overdwars door zodat je 4 bodems krijgt.
-Zet de oven even op grillstand
-Smeer de broden in met een laagje hummus.
-Daaroverheen de kip, tomatenblokjes en de geraspte kaas.
-Leg ze even voor 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.
-Haal uit de oven.
-Leg over de kaas heen de ijsbergsla, komkommer en de helft van de rode ui verdeeld.
-Als laatste lepel je de knoflooksaus eroverheen.
Eet smakelijk 🤗