Benodigheden:
- Volkoren lasagnebladen
- Scheutje olijfolie om in te bakken
- Italiaanse keukenkruiden
- Rundergehakt
- Zout
- Peper
- Tomatenblokjes
- Blokje tomatenpuree
- Allerlei groente die jij lekker vindt ( ik heb mijn groentelade leeggemaakt? zo hou ik nooit restjes groente over einde van de week)
Voor de bechamelsaus:
- Philadelphia of kookroom light, hier doe je dan geen water meer bij.
- Beetje water
- Knoflook
- Zout en peper
De broccoli blancheer ik altijd even kort in kokend water.
Recept:
Bak de rundergehakt in een beetje olijfolie.
Doe daarbij de knoflook en bak deze even mee.
Voeg daarbij alle groente
In een aparte schaal maak ik de tomatensaus, de tomatenblokjes, tomatenpuree, zout en peper en de Italiaanse keukenkruiden.
Even doorroeren en in de pan met groente schenken. Even op laag vuur laten staan en omscheppen.
Dan maak je de bechamelsaus.
In een maatbeker schep je de Philadelphia, een flinke scheut water, klein beetje knoflook.
Dit mix je met de staafmixer. Als je kookroom light gebruikt, doe je er dus geen water bij maar wel knoflook, zout en peper.
Pak de ovenschaal en doe om en om de groente en de lasagnebladen, hier tussendoor leg ik ook altijd plakjes courgette.
Als laatste laag de bechamelsaus, een beetje geraspte 30+kaas eroverheen en dan 40 min in de oven op 200 graden.
Eet smakelijk!