Ingrediënten:
2 avocado’s
1 tomaat
snufje chili
Snuf zout
2 eetlepels limoensap
¼ rode ui
verse koriander (optioneel )
Zet alles op je lijst
Bereiding:
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Voeg het limoensap toe voor een frisse smaak en het verkleuren van de avocado. Snijd de rode ui in kleine stukjes en de tomaat ook. Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaat en voeg de tomatenblokjes en ui toe aan de avocado. Breng de guacamole op smaak met een snuf zout en chili naar smaak en eventueel wat verse koriander. Bewaar de guacamole afgedekt in de koelkast max 2 dagen. Leg de pit nog in de guacomole, dit om bruin kleuren te voorkomen. Haal de pit er pas uit vlak voordat je de guacomole gaat eten. Deze gezonde dip is ook lekker om met een tortilla chipje in te dippen of te serveren bij wraps.