Met slechts 6 ingrediënten (plus peper, zout en olie) maak je goddelijke zelfgemaakte falafel!
Men neme (voor zo’n 12 falafels):
– 1 pot kikkererwten (400 g)
– 1 teentje knoflook
– 1 flinke hand peterselie
– 1 ui
– 1 el gemalen komijn
– 1 el volkorenmeel
En zo doe je het:
– Snijd de ui en knoflook fijn.
– Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.
– Bak de ui samen met de knoflook. Voeg de komijn toe en een flinke snuf peper en zout.
– Giet het water uit de pot van de kikkererwten, spoel ze af en dep ze droog.
– Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met het ui-mengsel, de peterselie en de volkorenmeel en meng tot een grof mengsel.
– Maak hiervan vervolgens met je handen 12 balletjes.
– Verwarm weer wat olijfolie in de pan en bak de falafel om en om in 10 minuten mooi goudbruin.
That’s it. Lekker met een klodder dikke Griekse yoghurt met knoflook en peterselie.
Eet smakelijk!