Eenpansgerecht met witte bonen, snijbonen en zalm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen
* 200 gram snijbonen (gewassen en gesneden)
* 350 gram witte bonen (uit blik of uit het koelschap)
* 250 gram (warm)gerookte zalm
* 1 teentje knoflook (geperst)
* 1 cm verse gember (in kleine stukken gesneden)
* 1/2 limoen
1 rode peper (in kleine stukken gesneden)
* 1 el sojasaus
* scheutje olijfolie

 

 

Voor de gepocheerde eieren (optioneel)
* 2 eieren
* 1 liter kokend water
* 1 tl azijn

Bereidingswijze:
- Pocheer de eieren als je deze gaat gebruiken.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olijfolie in de pan. Voeg hier knoflook aan toe.
- Na 1 minuut kun je de snijbonen toevoegen, samen met de rode peper en gember. Na nog eens 2 minuten doe je de witte bonen, sojasaus en limoen erbij.

- Laat nog zo'n 5 minuten op laag vuur staan en voeg dan de (warm)gerookte zalm toe. - Deze is al gaar en hoef je dus alleen op te warmen. Dit doe je door de pan nog eens 3 minuten op een laag vuur te laten staan.