Eenpansgerecht met rijst en feta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:
* 1 courgette
* halve prei
* 1 paprika
* 2 tomaten
* 1 ui
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl kerriepoeder
* snufje zout en peper
* 500 ml water + 1 bouillonblokje
* 150 gr zilvervliesrijst
* 100 gr feta
* 1 ei
* paneermeel

Bereidingswijze:
- Snijd de prei, paprika, courgette, ui en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten met de kruiden ongeveer 5 minuten.

- Voeg daarna de rijst, het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nu ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen.

- Ondertussen snijd je de feta in reepjes. Klop het ei los in een diep bord. Leg op een ander bord wat paneermeel. Haal de reepjes feta door het ei-mengsel en daarna met beide kanten door het paneermeel. Giet een scheutje olie in een pan en bak ongeveer 2 minuten per kant.

- Serveer de rijstschotel met de fetareepjes en smullen maar.