Ingrediënten voor 4 personen:
* 2 kleine koolrabi’s
* 2 grote zoete aardappels (of 4 kleine)
* 1 grote ui
* 1 courgette
* 3 tomaten
* 1 blik kikkererwten (400 gram)
* 4 eetlepels olijfolie
* 50 gram rozijnen
* 1 theelepel gemberpoeder
* 1 theelepel kaneelpoeder
* ½ theelepel kurkuma
* mespuntje komijn
* peper
* 250 gram (volkoren) couscous
* 5 gram verse koriander
Bereidingswijze:
- Schil de koolrabi en zoete aardappels en snij deze in stukken. Pel en snipper de ui. Maak de courgette schoon en snij deze in plakken. Was de tomaten en snij ze in partjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
- Verhit de olie in een braadpan. Fruit de groenten een paar minuten. Voeg de kikkererwten, rozijnen, specerijen, peper en 150 ml water toe. Stoof alles ongeveer 30 minuten.
0 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de koriander fijn.
- Serveer de couscous met de groenteschotel en garneer met koriander.