❤ Courgetti met zalm ❤
Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 2 courgettes
– 200 gram gerookte zalm
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– een handje rucola
– 50 ml kookroom light
– 1 eetlepel parmezaanse kaas
– 1 eetlepel bieslook
– peper en zout naar smaak
– olijfolie om in te bakken
Zo maak je het:
- Maak de courgettes schoon en draai met een spirelli-snijder mooie dunne slierten van de courgette. Zet de courgetti even apart.
- Snipper de ui en verwarm een beetje olijfolie in een pan. Bak de ui kort aan, pers de knoflook erbij uit en bak ook deze even mee.
- Schenk de kookroom erbij en voeg de parmezaanse kaas en wat peper en zout naar smaak toe. Verwarm en roer de roomsaus goed door tot de saus wat dikker wordt.
- Voeg de courgetti toe en roer hem door de roomsaus tot de courgetti warm is. (Niet te lang, anders wordt het heel waterig!)
- Verdeel de romige courgetti over twee borden.
- Snij de gerookte zalm en dunne plakjes en verdeel deze over de courgetti.
- Verdeel als laatste nog wat bieslook en Parmezaanse kaas over de borden en je romige courgetti met gerookte zalm is ready to eat!
Enjoy!