Courgetti met zalm

❤ Courgetti met zalm ❤

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

– 2 courgettes

– 200 gram gerookte zalm

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– een handje rucola

– 50 ml kookroom light

– 1 eetlepel parmezaanse kaas

– 1 eetlepel bieslook

– peper en zout naar smaak

– olijfolie om in te bakken

 

Zo maak je het:

  1. Maak de courgettes schoon en draai met een spirelli-snijder mooie dunne slierten van de courgette. Zet de courgetti even apart.
  2. Snipper de ui en verwarm een beetje olijfolie in een pan. Bak de ui kort aan, pers de knoflook erbij uit en bak ook deze even mee.
  3. Schenk de kookroom erbij en voeg de parmezaanse kaas en wat peper en zout naar smaak toe. Verwarm en roer de roomsaus goed door tot de saus wat dikker wordt.
  4. Voeg de courgetti toe en roer hem door de roomsaus tot de courgetti warm is. (Niet te lang, anders wordt het heel waterig!)
  5. Verdeel de romige courgetti over twee borden.
  6. Snij de gerookte zalm en dunne plakjes en verdeel deze over de courgetti.
  7. Verdeel als laatste nog wat bieslook en Parmezaanse kaas over de borden en je romige courgetti met gerookte zalm is ready to eat!

 

Enjoy!