Chinese tomatensoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

* 3 blikjes tomatenblokjes

*1 blikje tomatenpuree

*1 rode ui (gesnipperd)

*1 teentje knoflook (gesnipperd)

*1 bouillonblokje

*Milde olijfolie

*100 gr volkoren spaghetti

*200 gr rundergehakt

*1 theelepel mosterd

-1 theelepel paprikapoeder

*Zout en peper

*3 eieren (geklutst met een beetje sojasaus en wat sesamolie)

 

Voor de kruidenboter:

*100 gr halvarine

*1 teentje knoflook uitgeperst

*Snuf zeezout

*1 theelepel peterselie

Bereidingswijze:

-Maak van het gehakt, paprikapoeder, mosterd en wat zout en peper kleine gehaktballetjes.

-Giet daarna een scheutje olijfolie in de pan en verhit deze. Bak je gehaktballetjes tot ze gaar zijn, voeg dan hierbij de knoflook en de rode ui. Bak even goed samen.

-Doe hierbij de tomatenpuree en bak deze even mee. Het bakken van de tomatenpuree zorgt ervoor dat je bittere smaak verdwijnt. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en wat kokend water. Roer even goed door, breek daarna de volkoren spaghetti in stukjes en voeg deze toe aan de soep. Laat even voor 12 minuten meekoken.

-Bak ondertussen je omelet, zodra je de eieren in een koekenpan bakt, sluit deze dan even af met een deksel zo wordt je omelet lekker dik. Als je omelet klaar is rol hem op en snijd deze even in reepjes en voeg toe aan je soep.

Maak je kruidenboter met de ingrediënten die erbij staan.

Eet bij je soep wat volkoren stokbrood en klaar is je maaltijd.

Eet smakelijk!