* 600 gr broccoli
* 1 rode ui
* 1 teentje knoflook
* 1 bouillon blokje
* 200 gr gerookte zalm
* 1 flinke eetlepel zuivelspread light
* Peper of chilivlokken
Snijden de ui fijn en pers de knoflook met een knoflookpers. Snijd de broccoli in stukken.
Doe een beetje milde olijfolie in een hapjespan en fruit daar de ui en knoflook in.
Voeg de broccoli toe en schep even om en om.
Maak bouillon met 1 blokjes en 300 ml kokend water.
Giet dit bij de broccoli en laat even 10 minuten sudderen.
Pak daarna de staafmixer en maak de broccoli tot een soep.
Voeg als laatste nog wat zuivelspread light toe en breng het op smaak met peper of chili vlokken.
Voor het opdienen snijd je de gerookte zalm in reepjes en voeg toe aan de soep.
Lekker met een volkoren pistoletje.