Benodigheden
* 3 stuks broccoli
* 1 courgette
* 1 rode ui
* 1 teentje uitgeperste knoflook
* 2 bouillon blokjes
* Theelepel olijfolie
* Extra benodigdheden: staafmixer
Fruit eerst de rode ui en de knoflook in een beetje olijfolie in een koekenpan.
Kook ondertussen de broccoli beetgaar, giet het kookvocht voor de helft af in een apart schaaltje en bewaar dit even.
Schep de gefruite ui en knoflook alvast bij de gekookte broccoli.
De courgette snij je in blokjes en bak je in dezelfde pan als waar je de ui hebt gefruit.
Maak de broccoli, ui en knoflook helemaal fijn met de staafmixer. Indien het nog te dik is doe er wat overgebleven kookvocht bij.
Zet de pan weer op het vuur, doe de 2 bouillon blokjes erbij, schep de courgetteblokjes erbij en verwarm de soep tot deze goed heet is.
Eet smakelijk!!