Ingrediënten:
- 1 theelepel margarine
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram volkorenmeel/speltmeel/amandelmeel
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder of gewone bakpoeder.
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 grote hand walnoten
- 1/2 theelepel zeezout
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met de margarine. Doe 2 rijpe bananen met de eieren, het boekweitmeel en het bakpoeder in de blender en mix het tot een zacht geheel. Schep het beslag in een kom en doe er de kokos, pitten, walnoten,kaneel en zeezout bij. Voeg dan de derde banaan, in kleine stukjes gesneden eraan toe.
Roer alles goed door elkaar en schenk in de ingevette cakevorm. Zet deze in de voorverwarmde oven en wacht dan 45 minuten.
Dit brood zit vol magnesium en ontspant je spieren (dit is dus heerlijk na het sporten) Je lichaam relaxt en ontspant daardoor ook tot in je brain (walnoten). Met dit brood word de lunch of je ontbijt dus een echt relax momentje, lekker genieten!
Bij het bakken van dit brood gaat je huiskamer ook echt zalig ruiken!
Hier kan je dus ook je kerstbrood mee maken, gewoon krenten erbij roeren, nadat het uit de blender komt, werkelijk heerlijk.
Slow cooker
Bananenbrood kan je ook maken in de slow cooker.
De binnenpan van de slow cooker invetten en bekleden met bakpapier.
Het mengsel in de cooker gieten, deksel op de pan (met daar omheen een theedoek).
1 uur op high daarna nog 1 1/2-2 uur op low. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, als die er droog uit komt is het klaar.
Het brood met behulp van het bakpapier uit de cooker halen en af laten koelen op een rooster.