Zongedroogde tomaten zelf maken

22 december 2019

Zongedroogde tomaten

Ooit weleens zelf zongedroogde tomaten gemaakt?Er zijn 2 soorten: de semi gedroogde en de gedroogde tomaten.Zelf hou ik meer van de semi gedroogde, deze zijn zachter.

Het is zo makkelijk om, dit zelf te maken.Het enige verschil is dat je de tomaten niet onder de zon gaat drogen, maar in de oven!Gewoon een keer doen, je gaat het heerlijk vinden.

Recept:🍅6 trostomaten of 12 kerstomaatjes🍅-Een flinke scheut olijfolie-Zeezout-Kruiden rozemarijn en Italiaanse kruiden.-Een lege glazen pot om de tomaten als ze klaar zijn in te bewaren. Even goed deze pot uitkoken, zodat er geen bacteriën meer inzitten.- Een teentje knoflook naar smaak, ik voeg niet altijd knoflook toe.

Snij de tomaten in partjes, pel het teentje knoflook, leg samen in een schaal, schenk er wat olijfolie over.Kruiden naar eigen smaak en als laatste wat zeezout.Even goed omscheppen en in een ovenschaal.1,5 uur in de oven op 100 graden.

Als de tomaten en de knoflook uit de oven komen, laat je ze goed afkoelen.Schep ze, eenmaal afgekoeld in de glazen pot en giet er olijfolie overheen zodat ze onder de olijfolie zitten.Dit zorgt ervoor dat de tomaten en de knoflook geconserveerd blijven.👍🏻Dit kan je een week in de koelkast bewaren.