Vermoeidheid door snelle koolhydraten.

Koolhydraten zijn een makkelijke energiebron voor ons lichaam.
Alleen zijn er 2 grote verschillen bij koolhydraten, waar je op moet letten:
1. Snelle koolhydraten zijn producten die weinig tot geen vezels, vitaminen en mineralen bevatten om de opname van de koolhydraat te vertragen. Hierdoor worden de snelle koolhydraten razendsnel door het lichaam opgenomen in het bloed.Dit geeft een korte piek in je suikerspiegel. Na deze korte piek krijg je een energie dip en kun je je heel vermoeid voelen. Je bent dan vaak moe na het eten.

De eigenschappen van snelle koolhydraten:
-Een korte snelle energiepiek.
-Na de piek volgt een energie dip, ben je moe en verlang je weer naar koolhydraten.
Snelle koolhydraten zijn:🍕🍞🍟witbrood, beschuit, gebakjes, koekjes, witte pasta, pizza,chocolade, hagelslag ,chocoladepasta, chocolademelk, jam, stroop, snoep,bier, wijn, energiedranken, frisdrank en alle andere dranken waar suiker in zit.
2.Langzame/complexe koolhydraten zijn het tegenovergestelde van snelle koolhydraten.
De langzame koolhydraat heeft een complexe structuur en is verpakt met vezels, vitamines en mineralen die de opname van de koolhydraat in het bloed vertragen.
Als je eet, kies dan voor langzame/complexe koolhydraten.
Deze worden langzaam in je lichaam opgenomen, zodat je er ook langer profijt van hebt, je bent dus ook langer verzadigd.
De eigenschappen van langzame koolhydraten zijn:
-De koolhydraat geeft geleidelijk energie
-Het kost het lichaam meer energie om de koolhydraat te verwerken.
-Door de langzame opname krijgt het lichaam geen hoge energiepiek.
-Het duurt dus langer voordat je weer honger hebt.

Voorbeelden van langzame koolhydraten:zijn:
🍓🍊🍆🍅🍋Groentes waaronder: spinazie, andijvie, broccoli, boerenkool, spruiten, sperziebonen, komkommer, bloemkool, wortelen etc. Ook volkoren brood, volkoren/vezelrijke crackers, roggebrood, volkoren/vezelrijke pasta en havermout vallen onder de langzame koolhydraten.
Eet jij dus veel snelle koolhydraten, dan kan dat juist de reden zijn dat je heel vaak erg moe bent.
Je lichaam krijgt dan namelijk alleen maar snelle koolhydraten binnen en je gaat van de ene energie dip naar energie dip waardoor je heel erg vermoeidheid zal gaan raken.

Begin de dag goed met een gezond ontbijt met veel eiwitten en langzame koolhydraten.Eet bij je ontbijt, lunch en avondeten ook de langzame koolhydraten.
En neem rond 15.30 uur nog een gezonde snack.
Doe dit voor een paar dagen en bekijk dan of je nog steeds altijd moe bent.
Mijn programma en week menu’s die ik al 7 jaar gebruik en zelf voor je maak bestaat uit voedingsmiddelen met langzame koolhydraten die goed en rustig opgenomen worden in ons lichaam, zodat je lichaam gevoed wordt zonder de suikerpieken.
Wil je hier ook aan meedoen en weten hoe het allemaal in zijn werk gaat, stuur mij dan een pb dan vertel ik je meer.