Up’s en down’s

Zoals iedereen weet, heb je niet zomaar een gezondere leefstijl onder de knie.
Dit gaat met ups en downs,, leren kiezen voor dingen en soms dingen laten staan. We leven in een land waar altijd eten en drinken toegankelijk is. Overal kan je aan eten komen, in de stad, op je werk, op feestjes, weekendjes weg, noem maar op.
De bewustwording is de eerste stap. Wanneer kies je wel voor iets extra's en wanneer niet.
En hoe vaak kies je iets extra's. Het is vaak je brein die daarin kan tegenwerkt. Ach nou maakt het toch niet meer uit, ik heb alles toch al verpest. En daar zit de kink in de kabel.
Wat nou als je ervoor kiest om 1 a 2 keer in de week bewust iets extra's kiest. En dan weer verder gaat. Dan sta je erachter, geniet je er meer van en kan je makkelijker die andere extra's weerstaan. Want als je elke keer denkt; ach, nou maakt het toch niet meer uit denk je dan dat je meer gaat eten dan of als je 2x in de week bewust iets extra's kiest.
Men is vaak bang dat als ze eraan toegeven dat ze dan juist los gaan maar het tegendeel is waar.
Je vind het dan echt prima zo, geloof mij maar. Test jezelf eens uit als je een keer iets extra's neemt, ga je dan door of is het voldoende?
Het gaat ook om je gevoel erbij, die heel belangrijk is.
Als je merkt dat jij nog steeds veel denkt; Ja dat mag ik niet, ga dan eens anders je brein trainen.
Ja dat mag ik wel, maar ik wil het niet, dat vind ik zonde.
Dan kies ik liever voor dat taartje bij dat feestje dat dit weekend gepland staat, dan dat ik nu dat extra koek neem.
Hoef je je niet schuldig te voelen en kan je er ook nog van genieten en daarna gewoon weer door.
Echt, je kunt jezelf hierin trainen, als de wil er maar is. Je intrinsieke factor moet hierin een grote rol spelen, je moet het zelf en voor jezelf willen.
Het trainen van je brein in gezondere keuzes maken kan lastig zijn en moet je veel herhalen, met alles wat je leert is het belangrijk dat je gaat herhalen.
Dit is waar ik je veel bij ga begeleiden in je afval proces, alleen dan kan je een leefstijl ontwikkelen die bij je past, met alle ups en downs.
En dan hoef je nooit meer terug te zakken in je gewicht. want als je nu niets doet, dan ga je langzamerhand alleen maar omhoog in je gewicht en wordt het steeds meer wat je eraf moet krijgen.
Zullen we samen aan de slag, lekker de feestmaanden door, zonder aan te komen en zelfs af te vallen zodat januari lekker gaat beginnen met al minder kilo's i.p.v. kilo's erbij wat elk jaar gebeurt. Online en aan huis kan allebei in mijn begeleiding, wat jij wil.