Te druk om af te vallen

Herken je dit? Je wil eigenlijk graag afvallen, want je wil net even iets prettiger in je broeken zitten. De laatste tijd merk je dat je toch steeds weer wat aankomt, terwijl je zo goed je best doet.

Maar dan als je dat idee in je hoofd hebt, schiet het je ineens naar je keel. Want je hebt het al zo druk en hoe kun je dan ergens mee beginnen als je al nauwelijks tijd hebt om op je kont te zitten. Dit hoor ik best vaak. Ook vaak de reden om het uit te stellen. En als er dan ineens iets op de markt is wat heel aanlokkelijk klinkt, 3 kilo in 1 week afvallen!! Dan besluit je toch maar om het te doen. Want hé, kost bijna niets en klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar toch ga je ermee aan de slag omdat je iets moet doen.

Wat jammer dat het helaas maar voor tijdelijk werkt, als je het zo druk hebt ,dan volg je dit weer even 1 of 2 weken en dan ben je er weer klaar mee. De jojo wordt weer ingezet en je komt gewoon weer aan. Volop frustratie natuurlijk want je wil zo graag. Nu komt die frustratie op je zelf en de teleurstelling weer....En vervolgens dus weer terug bij af. Met extra stress er weer bij.

Veel merk ik bij de dames en heren die ik begeleid een grote opluchting. Dat ze er voor gekozen hebben om nu op een goede en fijne manier af te vallen zonder dat er extra stress bij komt kijken.

Juist om eerst weer even rust te creëren in je voeding en je leven, maak ik weekmenu's voor je. Elke week pas ik hem voor je aan, dit doe ik zodat er eerst weer een beetje lucht/ontspanning komt en structuur. De structuur is vaak hetgene wat we even kwijt zijn. Ik ben 1 van de weinige gewichtsconsulentes die een weekmenu maakt, omdat het ervoor zou kunnen zorgen dat mensen blindelings iets gaan volgen zonder zelf na te denken. Mijn ervaring is juist het tegenovergestelde. Het brengt rust, je leert precies weten wat je lichaam aan voeding nodig heeft. En juist wordt er meegedacht, er worden foto's vanuit de supermarkt gestuurd, er worden extra recepten zelf gezocht. Er worden goede en betere keuzes gemaakt zonder moeite. En juist omdat de basis op papier staat geeft dat rust. De rustige opstart is juist zo van belang. Even weten en leren dat op je voeding letten geen zware ballast hoeft te zijn. Je kan ook makkelijk schuiven in je dagmenu dus dat is ideaal. Wij vrouwen houden van schuiven, veranderen daar zijn we ook goed in, dus waarom niet dit als kracht zien.

Mijn cliënte die vandaag aangaf hoeveel rust het haar heeft gegeven, zal hier ook een eigen stukje over schrijven. Zo kunnen jullie haar eigen ervaring lezen en dat is juist erg fijn.

Wil je ook graag op deze manier afvallen zodat het juist past in je drukke leven, neem dan contact met mij op, druk op de chat button of vul het contactformulier in en dan kunnen we starten. Twijfel je, echt niet doen, je gaat er zeker geen spijt van krijgen alleen maar een gezonde mooie body.