Krentenbollen, ik ben er dol op!

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren vroeg mijn dochter of ik weer een keer krentenbollen kon meenemen van de winkel.
Vroeger aten wij als gezin elke week krentenbollen.
Altijd makkelijk en snel mee te nemen, super.
Tot ik tot mijn verbazing er 2 jaar geleden achter kwam hoeveel suiker er in 1 krentenbol zit. Nu kun je onmogelijk suikervrij leven, maar alles wat minder kan is toch mooi meegenomen vind ik.

 

 

 

 

 

 

 

Als je goed de verpakking leest kun je zien dat er per 100 gram 25,9 gram suiker in de krentenbollen zit. Wat ze dan weer niet doen is op de verpakking vermelden hoeveel gram deze zak met krentenbollen is. Dus even gewogen. Deze zak met 6 krentenbollen weegt 400 gram. Dus de suiker x4 is dan ongeveer 103,6 gram suiker in deze hele zak.

Per krentenbol is dit dus 17,3 gram suiker per krentenbol. Als je dan bedenkt dat een suikerklontje 4 gram weegt, dan zitten er dus iets meer dan 4 suikerklontjes in 1 krentenbol!!

Niet zo gek dus dat je een suikerpiek krijgt, alleen is nog extra vervelend, de suikerspiegel daling die je daarna krijgt, waardoor je dus moe wordt en je lichaam weer gaat vragen om suiker😔

Dus ook niet zo gek als je dan als ontbijt een lekkere krentenbol eet en dan op je werk of school komt en dan inkakt🤔

Dus nu halen wij krentenbollen bij uitzondering helaas, want ik vind ze zooooo lekker😋, maar ik heb het er voor over👍🏻

Je kan ook beter kiezen voor een mueslibol, want daar zitten in ieder geval nog de vezels en noten in die je suikerpiek iets lager kunnen houden.