Herkenbaar?

Vast herkenbaar voor je, de frustratie met je lijf dat flinker is geworden en je brein die vaak tegenwerkt.
Je moet gewoon beter eten, hoe moeilijk kan dat zijn, denk je dan. Gewoon die extraatjes laten staan, geen snoepjes meer in de middag en niet elke dag dat koekje bij de koffie.
Je vindt jezelf zwak en zonder ruggengraat
Zucht elke keer weer die frustratie. Veel geld ook wéér uitgegeven aan maaltijdvervangers en shakes. Je bent zelfs gevallen voor de advertentie van 5 kilo kwijt raken in 1 week. Daar staat een foto bij van een dame die ineens haar buik kwijt is, wauw!

Je gelooft het eerst niet maar je wil zo graag snel afvallen, dat je toch de info daarvan wil.
Je bent er ook vast een keer ingetuind net als ik, in de hoop dat dit het eindelijk is.
Het is mij dus ook gebeurt, 8 jaar geleden ben ik er ook ingetuind, omdat ik niet meer wist hoe het eraf kon en totaal ontevreden over mijn lichaam.

Wat je vergeet is dat je gewoontes en gedragingen hebt ontwikkeld met de jaren. Gewoontes die je zelf niet altijd ziet. Elke dag starten met niet ontbijten, want dat scheelt weer calorieën. Waardoor je het in de avond rond een uur of 20.00 uur echt niet meer trekt en de snoeplade of koekjes trommel plundert, kak!
Of even bij je vriendin op bezoek, ff lekker dat wijntje erbij en misschien nog 1 of 2 en ff wat nootjes.
Of overdag weinig eten omdat je in de avond uit eten gaat. Na het uit eten voel je je opgeblazen en dik en baal je van jezelf dat je toch wéér voor dat toetje en 2 glazen wijn bent gegaan, zucht....

Maar het gaat er niet om dat je dat wijntje drinkt, maar hoe vaak komt het voor in de week. Hoe vaak komt het voor, dat je ff dat snoepje of koekje pakt.

Ga eens voor jezelf na hoeveel je extra eet in de week. En hoe vaak sla je bijvoorbeeld een maaltijd over. Zet dan eens op papier...

Hier ga je al heel veel in tegenkomen en leren over jezelf.

Vind je het lastig om het zelf op te pakken of weet je niet waar je moet beginnen en wil je eigenlijk meteen doorpakken. Neem dan contact met mij op dan ga ik je helpen. Om eindelijk je eigen gedragingen en gewoontes om te buigen zodat je kan afvallen maar ook lekker je leven kan leiden.

Ja! Ik wil graag een afspraak!