Gourmetten

 

 

 

 

 

 

 

Kijk je ook zo uit naar die gezellige feestdagen 🎄🍾, maar ben je bang dat het weer flinke eetdagen worden en dat je daarvan zal aankomen?

Dat hoeft niet!

Als je rekening houdt met de volgende punten, heb je én gezellige dagen, voel je je niet opgeblazen, hoef je je ook niet schuldig te voelen én kom je niet of in ieder geval niet teveel aan en kan je toch genieten❤.......

 

🥒Heb je een etentje bij jou thuis en je gaat gourmetten, kies dan voor het volgende: kip, rundergehakt, biefstuk, kluts wat eieren voor omeletjes, kastanje champignons, uien, zalm, paprika in 3 kleuren en plakjes courgette

🥖Koop niet teveel stokbrood, kies in ieder geval voor volkoren, kies als kruidenboter liever voor Philadelphia light met bieslook en voeg daar wat knoflook aan toe ipv de kant en klare kruidenboter in de winkel.

🥗Maak een salade erbij van bv komkommer en tomaten, doe daar een dressing overheen van olijfolie, zout en peper, citroensap, lepeltje mosterd en een beetje sap van augurken.

* Maak je eigen knoflooksaus: knoflook, Griekse yoghurt, zout en peper, peterselie en een klein kneepje mayonaise.

🍓 Zorg dat je een mooie karaf met water neerzet, met bv allerlei stukjes fruit erin, staat ook nog eens mooi op tafel.

Eet de rest van de dagen gewoon, ga je niet inhouden omdat je denkt veel te gaan eten bij de diners. Een veel gemaakte fout is dat je je gaat inhouden of de voorgaande dag maar op een yoghurtje en wat fruit leeft. De kans dat je gaat overeten in de avond is dan juist groter.

Als je overdag dan minder eet, dan zet je je stofwisseling bijna stil, waardoor je lichaam juist alles wat je dus bij de diners eet gaat opslaan, omdat je lichaam overdag tekort is gekomen.

Als je bij iemand anders eet is de keuze altijd wat lastiger omdat je niet weet wat je gaat eten. Hou er rekening mee dat je een keuze hebt. Kies zo min mogelijk voor het vele stokbrood, stokbrood eten is op zich niet erg maar hou het bij 2 stukjes. Maar wat ik aangeef is natuurlijk een keuze.

Geniet van wat je eet, juist door een bewuste keuze te maken. Je zult merken dat je je er beter bij voelt en je zal dan niet overeten.

* Maak voor of na het eten een lekkere wandeling samen, een half uur per dag is al genoeg🚶🏼‍♀️🚶 En als laatste tip:

GENIET VAN JE ETEN EN DRINKEN, MAAR VOORAL VAN ELKAAR❤❤❤