Gezonde leefstijl aanleren = opbouwen en herhalen

Fietsen is iets wat ons is aangeleerd.

Door herhaling en te blijven oefenen ben je gaan leren
fietsen.

Op school moest je ook leren en herhalen, om iets te
onthouden.

Zo is het ook met een gezondere leefstijl aanleren, als je jarenlang gewoontes hebt opgebouwd in je eetpatroon, dan kan je niet verwachten dat je dat zo afleert. Dat heeft tijd nodig vooral in dingen gaan inzien. Elke keer komt de herhaling en je kijk op eten om de hoek kijken. Daardoor merk ik dat mijn 12 weken programma zo aanslaat. We gaan aan de gang met je eetpatroon, je valkuilen en je gewoontes die je al die jaren jezelf hebt aangeleerd. En vaak zie je die punten helemaal niet. Pas als we het bespreken en onder de loep houden, wordt je aan het denken gezet.

Vaak hoor ik in mijn consults dat het anders denken gedurende de week dat we elkaar niet spreken gewoon doorgaat. Je gaat veel bewuster kijken. Je kijkt ook naar anderen, wat eten zij, waarom doen ze dat enz. Je zal merken dat je andere tips gaat geven zodat ook zij er op een andere manier naar gaan kijken en zich beter kunnen gaan voelen. Op feestjes en uit eten, je gaat er nu echt anders mee om. Zo had ik iemand die aangaf in het begin: Ja, maar als ik uit eten ben, dan moet ik genieten hoor. Het leven is veel te kort om niet te genieten. En wat blijkt na 4 weken gaf ze aan dat ze toch heel anders kijkt en kiest en dat dan alsnog voelt als genieten. Wat een verademing vond ze dat. Dit soort verhalen maken mij zo blij, want ze doet het zelf, die keuzes maken. Niks wordt gepust, maar ontstaat door de gesprekken die we hebben.

Het meest gehoorde compliment die ik ontving is dat het zo makkelijk gaat en geen opgave is en dat je nog steeds heerlijk kunt eten. En gewoon geen honger en snack trek hebt. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch werkt het echt zo.

Nou, daar doe ik het allemaal voor. Een gezondere leefstijl op een fijne manier, die bij je past en die je altijd kan blijven doen. Dus niet weer elk jaar een nieuw dieet proberen waarbij je snel afvalt, maar na een paar maanden er dubbel en dwars weer aanzit. En dus elk jaar dat je weer het “gevecht” aan moet met jezelf.

Want zo een gevecht, dat gun je jezelf toch niet…….

Wil je graag meer weten over het 12 weken programma, kijk
dan eens op mijn website en maak een afspraak met mij zodat we kunnen
overleggen en bespreken wat je graag wil.