Gezond afvallen!

Afvallen begint in je hoofd 😐

28 december 2019

Een doel hebben met wat je wil bereiken.

Afvallen gebeurt niet alleen door gezond te eten en te sporten. Afvallen begint in je hoofd, je kunt jezelf 100 keer voornemen dat je ‘maandag echt gaat beginnen’, maar ik durf te wedden dat je er dan dinsdag alweer klaar mee bent. Als je echt wilt afvallen moet de knop om.

Je moet daadwerkelijk gezond willen eten en niet met tegenzin een banaan naar binnen werken. Je moet een doel hebben waarom je af wilt vallen. Of dat nou de kilo’s zijn, je graag beter voor je lijf wilt zorgen of heel graag dat ene jurkje wilt passen

Goed voor jezelf zorgen💇💆🍍🚶Daarnaast gaat afvallen pas écht, als je beter in je vel zit.Natuurlijk, stress kan ervoor zorgen dat de kilo’s eraf vliegen, maar niet op een positieve manier. Als je lekker in je vel zit, vrolijk bent (meestal dan) en zin hebt in het leven, is het een stuk makkelijker om goed voor jezelf te zorgen. Want dat is het eigenlijk, hè? Goed voor jezelf zorgen! Het is joúw lichaam die je voorziet van brandstof. Goede brandstof, waarmee het jaren vooruit kan. Je stopt toch ook geen frituurvet in je auto?

Wat nou als ik niet vrolijk ben?

Misschien denk je nu: makkelijk praten, Sandy, maar wat nou als ik níet vrolijk en gelukkig ben? Dan kan ik je aanraden om eens tijd voor jezelf te nemen. Neem even rust en ga eens nadenken over wie je bent en wat je wilt.Maar hoe moet je lichaam weten wat jij wilt, als je het zelf niet eens weet?

Praat er met iemand over of stuur mij een pb bericht en we houden een babbeltje.

Het is echt niet gek, hoor.

Ik weet zeker dat iedereen (meerdere) momenten heeft waarop hij/zij denkt: nu weet ik het even niet meer. Niks raars aan. En nee, dat is geen vorm van ‘falen’. Dat is een vorm van verstandig zijn en weten wat jij én je lichaam nodig hebben. Geloof mij: je toekomstige zelf zal je er dankbaar voor zijn.