Gewoontes veranderen

Je herkent het vast wel....
Je zit even niet lekker in je vel, alles loopt voor je gevoel verkeerd en je gaat toch opzoek in je keukenkastjes naar wat lekkers.
Ook dit hoort er voor nu gewoon even bij, dit is een gewoonte die je jarenlang zo hebt gedaan.
Nu ben je lekker gezond bezig en het afvallen gaat goed, dus waarom doe je dit toch elke keer vraag je je af. Je gaat het analyseren, frustreren en je baalt van jezelf.
Het feit dat je ziet wat er gebeurt en dat je dit niet wil is stap 1.
Nu wil je graag dat dit voortaan stopt. Dit gaat dat niet in 1 keer.
Dit heeft tijd nodig en herhaling.
Wat je kan doen is zodra je merkt dat je dit wil gaan doen, dat je daar een andere gewoonte voor in de plaats gaat ontwikkelen.
Ga je op zoek in de keukenkastjes, zorg dan dat je als je die neiging hebt, dat je iets anders gaat doen.
Wat vond je vroeger leuk om te gaan doen? Tekenen, schilderen, in bad gaan, eerder naar bed gaan, haken, breien of diamond painting? Ga iets doen wat je leuk vind en waar jij blij en rustig van wordt.
Haal het uit de kast of doe het.
Vaak ben je op zoek naar iets lekkers als je verveeld bent of gewoon moe of je bent onrustig of je zit niet lekker in je vel.
Geef het ook tijd nieuwe dingen moet je even blijven herhalen om er een andere nieuwe gewoonte van te maken.
Mocht je dit lastig vinden om je gewoontes om te zetten en vast te houden en kan je een stok achter de deur wel gebruiken aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik a je meenemen in het ometten van oude gewoontes is gezondere nieuwe. Afvallen is niet alleen je voeding veranderen maar vooral ook je mindset en veranderingen in gang zetten en behouden.