Fijne feestdagen!

Toevallig afgelopen donderdag in een consult gehoord van een dame dat de feestdagen hiervoor echt waren als vrijbrief om lekker veel te eten.
En dat ze dat nu niet meer zo zag. Een belangrijke knop is bij haar omgegaan.
Het hoeft niet minder gezellig en minder leuk voor mezelf te zijn als ik niet alles eet wat er staat.
Het was altijd onder het mom, ah heerlijk kerst, alles eten wat je ziet staan en veel.
 
Hoe fijn zou het zijn als je de feestdagen lekker kunt doorbrengen met lekker eten, van alles iets proeven, maar niet daar een 2e volle bord nog een keer van nemen, want het is zo lekker.
Geniet van het bord wat je op dat moment hebt. Ga echt eens proeven wat je eet, is het koud, is het warm, is het zoetig of wat bitter, en wees meer bewust van wat je eet.
 
We eten vaak veel en zo snel, dat we niet in de gaten hebben hoeveel we eignelijk eten, puur omdat we daar niet bewust van zijn. Je merkt pas na 20 minuten dat je vol zit, dus ben je een snelle eter dan kan je veel eten in dat half uur voordat je pas een signaal krijgt.
En klinkt misschien een beetje gek, maar ervaar alles wat je eet.
 
Proef, ervaar, eet rustig, kauw met aandacht en laat je smaakpapillen werken. Ga eens achterover in je stoel zitten ipv continu in de eethouding te zitten.
Zo ga je veel minder teveel eten en alles voor de heb. Want laten we eerlijk wezen vaak eten we als er veel eten staat voor het grijpen voor de heb😉
Laat deze kerst eens anders zijn en proef echt je eten.
Zo voorkom je dat je overvol naar huis gaat en je bed instapt, waar je uiteindelijk alleen maar last van hebt. Opspelende maag, oprispingen, maagzuur, maagkrampen. En is dat het allemaal echt niet waard.
Op deze manier is lekker eten, proeven en genieten van de hapjes veel leuker, op de avond zelf en de nacht, die je anders ingaat met spijt, teleurstelling en balen van jezelf.
Je hoeft echt niet meer te eten om het gezelliger te hebben. Dit geldt trouwens ook voor alcohol😝
 
Dus vooral geniet van elkaar, van het heerlijke eten en een wijntje.
 
Fijne feestdagen🎄