Bloedsuikerspiegel

Ik raad altijd aan om complexe koolhydraten te eten bij je avond eten zoals zilvervliesrijst of vezelrijke pasta of volkeren pasta.
Dit voorkomt namelijk dat je bloedsuikerspiegel te hoog gaat pieken.
Als je een snelle koolhydraat eet zoals gewone witte pasta of witte rijst dan stijgt je bloedsuikerspiegel daar heel snel van.
Hierdoor krijg je snel een suikerpiek maar ook een flinke dal na het eten.
Dat verklaart ook waarom je na het eten vaak trek hebt in zoet.
Je bloedsuikerspiegel is zo snel weer gedaald en je bent al moe dat je dan de zoete trek gaat krijgen.
Daarom raad ik dus altijd complexe koolhydraten aan, waardoor je ook nog eens lang verzadigd bent en in de avond weinig tot geen snaai trek zult hebben.
Plus complexe koolhydraten zorgen voor goed vezels die weer van belang zijn voor een goede stoelgang, zodat al je afvalstoffen ook weer je lichaam uit gaan.
Plus complexe koolhydraten zorgen dus voor lange verzadiging en energie voor je spieren.