Bloedsuikerspiegel dip, hoe komt dat nou?

Wist je dat?

Als je ontbijt met alleen zoetigheid bv kwark en fruit dat dan ongemerkt je bloedsuikerspiegel snel omhoog gaat?

Dat betekent ook dat je een suikerdip krijgt.

Je bloedsuikerspiegel piekt als je suikers binnen krijgt of dit nu melksuiker, fruitsuiker of groentesuikers zijn, dat maakt niet uit. Je lichaam ziet het als suiker.

Maar hoe kun je nu voorkomen dat je een piek en daarna die vervelende dip krijgt?

Zorg ervoor dat je altijd bijvoorbeeld wat havermout toevoegt aan je kwark/fruit ontbijt, dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet zo piekt maar lager blijft vanwege de vezels en de goede vetten van de havermout.

Bijvoorbeeld

Je ontbijt thuis met een bakje magere yoghurt en fruit, dan krijg je eerst een bloedsuikerspiegel piek en ongeveer 45 minuten later een dip dat is toevallig net het moment dat je gaat starten met je werk. Dat zijn de momenten dat je het gevoel hebt een bakje koffie nodig te hebben omdat je ineens moe of flauw wordt.

Vaak verklaren we dat zelf aan slecht slapen of een vermoeiend weekend.

Maar dat kan dus heel goed liggen aan het ontbijt wat je eet.

Ja! Ik wil graag een afspraak!