Basaal metabolisme

 

 

 

 

 

 

Je hebt een ruststofwisseling, dit heet je basaal metabolisme, deze is voor iedereen anders. Er wordt een berekening gemaakt rekening houdend met je leeftijd, lengte en gewicht. Dan kom je uit op een hoeveelheid aan kilocalorieën die je altijd nodig hebt, al lig je op de bank.

Dus stel je hebt een basaal metabolisme van 1454 kcal en je gaat een dieet volgen van 1000 kcal, dan kom je altijd 454 kcal te kort en dat dan dagelijks. En je beweegt als het goed is wel iets elke dag, je werk, voor je sociale leven en bijvoorbeeld om te sporten. Daar komen dus nog extra kilocalorieën voor bij. Dus je hebt eigenlijk nog meer nodig voor de energie die jij nodig hebt. (Met als uiteindelijk gevolg, dat als je weer stopt en je gaat weer normaal eten, zoals de basisproducten. Dan gaat jouw lichaam eerst alles opslaan wat het te kort is gekomen waardoor je dus weer in je jojo cirkel stapt en weer langzaam aankomt).

Als je dan al die dagen dus 454 kcal te kort komt gaat je lichaam zichzelf beschermen waardoor je stofwisseling zal gaan vertragen, want je lichaam haalt energie uit wat jij binnen krijgt. En dat is op deze manier dus niet voldoende. Dus je stofwisseling wordt trager, je krijgt minder energie en je wordt moe en voelt je sloom. Wat je niet mag vergeten is dat je dus ook te weinig voedingstoffen binnenkrijgt waardoor je dus erg ongezond bezig bent voor je lichaam.

Zorg ervoor dat je niet kiest voor de snelle en flitsende methodes die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat je lichaam continu in de jojo cirkel gaat. Je leert niet om te gaan met de voeding om je heen en dat is nou juist zo belangrijk. Ga aan de slag met waarom  je bepaalde producten eet en waarom je ze wilt eten. Kies je er ook bewust voor of neem je het omdat het je wordt aangeboden of het staat voor het pakken op tafel. Ga dus vooral met je brein aan de slag, want die kan je grootse vijand zijn in het hele proces.

Dus alsjeblieft laat je goed informeren door een deskundige als je goed wilt afvallen. Het moet echt op een rustige manier gaan, wat ook veel beter is voor je huid. Want die krijgt de tijd om me terug te trekken als je terug valt. Te snel afvallen zal voor overtollig vel gaan zorgen en dat wil je zeker niet.

 

Moch je meer willen weten of dit keer echt aan de slag gaan met jezelf, stuur mij een berichtje en dan neem ik contact met je op. Na het eerste kennismakingsgesprek, zal je de week daarna al kunnen beginnen, dus dat is lekker snel!

 

Stuur een bericht