Brood

Brood is echt een ondergeschoven kindje geworden, want men is er bang voor. Wordt vaak onder de noemer slechte koolhydraten genoemd, ten onrechte.
Maar volkoren brood valt juist onder de goede en complexe koolhydraten.
Het verzadigd, bevat veel vezels, geeft een goede stoelgang, is makkelijk mee te nemen, goed te houden en het bevat dus jodium.
Bakkers zijn verplicht om gejodeerd zout toe te voegen aan de broden.
We kunnen namelijk jodium niet voldoende halen uit ons dagelijks eten.
En jodium is een essentieel spoorelement en zonder jodium functioneert je schildklier niet.
En de makkelijkste manier om aan voldoende jodium te komen is dus via volkorenbrood.
Het brood is niet wat het verkeerd maakt om te eten, wat je erop doet/smeert, daar zitten vaak de calorie bommen.
Als je een jodium tekort krijgt, dan kan dat negatieve effecten geven op je schildklier en daar zit je echt niet op te wachten.
Dus eet lekker je volkoren boterhammen en geniet.